babka nie podaje we wniosku ojca dziecka - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 7    [ Posty: 66 ]

Napisano: 17 lut 2014, 12:29

babka składa wniosek na pierwsze dziecko. co zrobić gdy babka w składzie rodziny podaje drugą córkę a jej ojca nie (to inny ojciec niż tej pierwszej) bo twierdzi że nie żyją razem, a on płaci jej dobrowolne ustnie ustalone alimenty? tak więc nie podaje jego dochodów bo mówi że nie ma nawet takiej możliwości ale z kolei nie ma też wyroku zasądzającego alimentów. co zrobić?
~ja

Napisano: 17 lut 2014, 12:35

Niech napisze oświadczenie,ze nie wychowuje córki wspólnie z jej ojcem
~Behemot

Napisano: 17 lut 2014, 12:37

skład rodziny to matka i 2 jej dzieci.
~Karoosia

Napisano: 17 lut 2014, 12:41

Karoosia ale na jakiej podstawie skoro w definicji rodziny jest wyraźnie napisane, że w skład rodziny wchodzi osoba, z którą rodzic osoby uprawnionej wychowuje wspólne dziecko. przecież ja nie wiem czy ona mnie nie kłamie. wystarczy tylko oświadczenie? czy jest na to jakiś artykuł?
~ja

Napisano: 17 lut 2014, 12:42

Tak, KPA. Zwłaszcza częśc dotycząca dowodów.
~Behemot

Napisano: 17 lut 2014, 12:57

czyli że nie musi wpisywać ojca dziecka do składu rodziny i podawać jego dochodów, jeśli napisze oświadczenie, że nie wychowuje wspólnie z nim ich dziecka??
~ja

Napisano: 17 lut 2014, 13:30

niech się ktoś jeszcze wypowie i poda mi konkretny artykuł mówiący że bez wyroku zasądzającego alimenty można nie podać ojca drugiego dziecka (nieuprawnionego do Fa) do składu rodziny?
~ja

Napisano: 17 lut 2014, 13:40

Ale męczysz dziewczyno!
~Anita

Napisano: 17 lut 2014, 14:18

Sory taki klimat;)
~ja

Napisano: 17 lut 2014, 14:47

jak ci sie nudzi zawsze mozesz jeszcze tego tatusia zapytać...

mi wystarcza oświadczenie kobiety - to ona wnioskuje i ona wskazuje skład rodziny i oświadcza
~Jagoda

Strona 1 z 7    [ Posty: 66 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x