Bardzo proszę mądre głowy o pomoc. Kobieta składa na świadczenie rodzicielskie, bezrobotna zarejestrowana w PUP, MĄŻ ROLNIK UBEZPIECZONY W krus, pobrał w 2015r. jednorazowo 3521,80 zasiłku z tytułu urodzenia sie dziecka czy przyznać świadczenie i jeś;li tak to ile 1000 zł czy ta różnicę? proszę o pomoc
jej przyznać normalnie, nic nie pomniejszasz chyba że ma zasiłek dla bezrobotnych. kwotę którą otzrymał przysługiwała rolnikom do XII 2015 roku i była jednorazowa za urodzenie dziecka. Od I 2016 roku tego przepisu już nie ma
„-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
BNa decyzji z KRUS na pewno jest napisane, że to jest zasiłek macierzyński. W krus mi powiedziano ze to odpowiednik 1000 zł bo od stycznia nie wypłacają jednorazowo tylko tak jak my po 1000 zł. A to mam odjąć od tego co bedzie przyznane. Oni tak robią wypłacając macierzyński od stycznia 2016 rodzicom co pobrali te pieniądze. Skoro KRUS umniejsza to czemu my nie?????????????!!