bardzo proszę, bo już nie wiem :( :(:( - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 31 gru 2015, 14:22

błagam napiszcie proszę - do wniosku na ZR czy becik klient będzie mógł przynieść zaśw. ze skarbowego o dochodach za 2014 rok czy zaśw. o wysokości składki zdrowotnej - po 1 stycznia 2016 roku???
Czy to jest "absolutnie zabronione", sami musimy "ściągnąć te dochody" /EMPATIA/ ????
nie wiem.

Napisano: 31 gru 2015, 14:51

ja empatii nie mam i w najbliższym czasie miec nie będe wiec bedzie po staremu bo niewykonalne jest wnioskami o udostepnienie danych ściaganie zusu i skarbówki.
mok

Napisano: 31 gru 2015, 14:55

art. 23b ust. 1
.... są obowiązani do samodzielnego ..
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 31 gru 2015, 14:57

dziękuję, ale chodzi mi o to, czy ludzie mogą przynosić póki co zaświadczenia, zanim to ogarnę w systemie.. ??
Czy to jest niedopuszczalne już od nowego roku żeby od ludzi wołać zaświadczenia? Często tak jest że ludzie sami chcą te zaświadczenia przynosić. Pliss napiszcie co i jak.
nie wiem.

Napisano: 31 gru 2015, 14:58

ewalko czyli zaświadczeń nie można już od stycznia????? :( :(
nie wiem.

Napisano: 02 sty 2016, 9:38

nie można
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 02 sty 2016, 22:10

Jak ktoś wcześniej już pobrał zaświadczenie w US lub ZUS to można przyjąć. Nie można ludzi po te dokumenty wysyłać od teraz.
ojo

Napisano: 03 sty 2016, 10:25

jeżeli przyjmujesz wniosek po 2 stycznia to ... sorki ... nie możesz przyjąć zaświadczenia z US .....
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 03 sty 2016, 10:57

§2.2. Do wniosku o zasiłek rodzinny należy dołączyć odpowiednio:

To zdanie nie mówi bezpośrednio, że tylko i wyłącznie te dokumenty można złożyć.
ojo

Napisano: 03 sty 2016, 11:46

rób jak chcesz :mrgreen:
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x