BARDZO PROSZĘ O POMOC !!!!!! Bardzo mi zalezy na czasie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 24 mar 2014, 17:22

no to macie problem....

Jaki dłużnik podał adres?
Jak jest dokładnie sformułowana jego prośba?
~Elmer

Napisano: 24 mar 2014, 17:48

adresat dłużnik Kowalski Jan
podany adres zameldowanie (od 12 lat przebywa za granicą)

Prośba o umorzenie świadczeń alimentacyjnych od 2005 roku

Podpisany
Z-up Pełnomocnik (imię i nazwisko matki , która zamieszkuje na na naszym terenie)

Tak naprawde wniosek został złozony do OWW a organ właściwy wierzyciela zgodnie z KPa przesłał do nas
~MARTA II

Napisano: 25 mar 2014, 9:46

dobra.
Co jest dokładnie w treści pisma?
Czy masz w aktach upoważnienie dla pełnomocnika?
~Elmer

Napisano: 25 mar 2014, 10:09

Odręcznie napisane i podpisane przez dłuznika ( brak stwierdzenia własnoręczności podpisu)
~MARTA II

Napisano: 25 mar 2014, 10:12

a w treści pisma co masz - o co dokładnie prosi i z jakiego paragrafu?
~Elmer

Napisano: 25 mar 2014, 10:29

skad wiadomo ze chodzi o umorzenie z 30 ust. 1?
~Jagoda

Napisano: 25 mar 2014, 10:35

nie będe tego pisać całego bo jest tego dwie strony . wnioskuje o wycofanie i umorzenie zadłużenia podnosi , że co miesiąc przesyłał na rzecz wierzyciela pieniądze , a gmina i tak wypłacała wierzycielce FA i wypłaca . Nie wiem dlaczego OWW nie zrobi kobiecie Nienaleznie pobranych świadczen z pisma , które wpłyneło do mnie wynika , że konieta bierze z dwóch źródeł od dłuznika i Urzędu Miasta. ( tylko jest małe ale na niektórych przekazach brak tytuły wpłaty np . alimenty .
, jest przelew na dana kwote ale nie napisane nic , że sa to alimenty)
~MARTA II

Napisano: 25 mar 2014, 10:36

nie będe tego pisać całego bo jest tego dwie strony . wnioskuje o wycofanie i umorzenie zadłużenia podnosi , że co miesiąc przesyłał na rzecz wierzyciela pieniądze , a gmina i tak wypłacała wierzycielce FA i wypłaca . Nie wiem dlaczego OWW nie zrobi kobiecie Nienaleznie pobranych świadczen z pisma , które wpłyneło do mnie wynika , że konieta bierze z dwóch źródeł od dłuznika i Urzędu Miasta. ( tylko jest małe ale na niektórych przekazach brak tytuły wpłaty np . alimenty .
, jest przelew na dana kwote ale nie napisane nic , że sa to alimenty)
~MARTA II

Napisano: 25 mar 2014, 10:42

zrób mu pismo o sprecyzowanie żądania - na adres pełnomocnika - pod groźbą pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia. Musi określić z jakiego tytułu chce umorzenia
~Elmer

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x