Mam nietypowy wniosek... Osoba na wózku inwalidzkim posiada natrysk podtynkowy elektroniczny z deszczownicą zamontowaną do sufitu. Podczas kąpieli nie ma możliwości zdjęcia słuchawki natrysku i dokładnego umycia niepełnosprawnej(pomijając fakt, że opiekun również jest cały wykapany). Osoba wnioskuje o zakup i montaż urządzenia , które ma umożliwić jednoczesne korzystanie z natrysku elektronicznego oraz niezależnego zestawu do mycia. Czy w takiej sytuacji jest to według Was bariera techniczna???? Proszę o jakąś podpowiedź. Ja szczerze średnio to widzę.
nie była finansowana to jest mieszkanie w niedawno wybudowanym bloku i od początku zamontowany był podtynkowy prysznic elektroniczny. Chodzi o zamontowanie dodatkowej słuchawki prysznicowej tej samej firmy co zamontowany natrysk elektryczny, żeby była możliwość niezależnego korzystania z obydwu urządzeń.
ja widzę to jako barierę techniczną, aczkolwiek nie wiem jak ze zasadnością wniosku, na pewno zrobiłbym wizję lokalną w mieszkaniu i wtedy podjął decyzję
a dla mnie to tam nie ma barier architektonicznych, a czy jest techniczna? na pewno, kwestia tylko czy takie urządzenie finansujecie... uzasadnienie dobre niech napisze a nie dwa słowa i już