jak nie ma faktury to jest nie możesz za to zwrócić, prosteSOlga pisze:Podłączę się pod temat... co w przypadku gdy osoba przy rozliczeniu LBA nie posiada faktur na wszystkie elementy objęte dofinansowaniem, rozliczacie zadanie ? mam taką sytuację, że osoba nie posiada faktury na siedzisko prysznicowe (które m.in. objęte było dofinansowaniem), bo zapomniała wziąć a kupowała je w lipcu w Selgrosie. Twierdzi, że faktury już nie dostanie i do innego sklepu też nie pójdzie żebrać bo to nie w jej stylu. Byłam na odbiorze i widziałam, że siedzisko faktycznie jest, jednak z faktur to nie wynika. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Dokładnie tak! Ja zanim odpowiedziałam spółdzielni dzwoniłam do Wa-wy i rozmawiałam na ten temat.ooo pisze:A ja uważam, że jeżeli jest więcej wnioskodawców i budynek należy do administracji, lub wspólnoty to koszty dostosowania tego budynku mieszkalnego powinny być po ich stronie. Uważam, że dostosowanie powinno dotyczyć np. wyjścia bezpośrednio z mieszkania a nie z klatki gdzie wszyscy lokatorzy będą z tego korzystać, np. matki z dziećmi. Dodatkowo kto będzie odpowiedzialny za koszty renowacji, napraw itp. ?