Bariery architektoniczne - brak łazienki
-
- Praktykant
- Zajmuję się: rehabilitacja społeczna osób niepełnosprawnych
- Kontakt:
Bariery architektoniczne - brak łazienki
Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie likwidacji barier architektonicznych, jak wygląda u was sprawa jeżeli wnioskodawca złożył wniosek na dostosowanie istniejącego w domu pomieszczenia gospodarczegona łazienkę. Ja podchodzicie do takiej sytuacji? Czy brak łazienki traktujecie jako bariera architektoniczna?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Bariery architektoniczne - brak łazienki
wiem, że interpretacje ministerstwa są takie, iż brak łazienki to nie bariera architektoniczna, ale u nas dajemy dofinansowania na przystosowanie pomieszczenia na łazienkę - zakres prac w tym przypadku jest taki: doprowadzenie wody do łazienki, stanowisko prysznicowe, bateria prysznicowa, siedzisko, uchwyty, glazura (8m2), terakota, WC podwieszany, umywalka z baterią, drzwi (min. 80 cm szerokości), podgrzewacz do wody lub boiler
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dofinansowanie ze środków PFRON
- Kontakt:
Re: Bariery architektoniczne - brak łazienki
Czy można prosić o te interpretacje?Tomasz1981 pisze: 04 lip 2020, 19:19 wiem, że interpretacje ministerstwa są takie, iż brak łazienki to nie bariera architektoniczna, ale u nas dajemy dofinansowania na przystosowanie pomieszczenia na łazienkę - zakres prac w tym przypadku jest taki: doprowadzenie wody do łazienki, stanowisko prysznicowe, bateria prysznicowa, siedzisko, uchwyty, glazura (8m2), terakota, WC podwieszany, umywalka z baterią, drzwi (min. 80 cm szerokości), podgrzewacz do wody lub boiler
Oprócz Bariery architektoniczne - brak łazienki - PFRON - zadania powiatów przeczytaj również:
wniosek tłumacz języka migowgo
Oczyszczacz powietrza- bariery techniczne
Przedmioty ortopedyczne wypłata
dofinansowanie do leków
Kontrola wydatkowania środków PFRON
Dwa krzesła pod prysznic
Zmiany w Module III
Bariery - wanna otwierana
Kolejny program PFRON - Pomoc poszkodowanym w wyniku żywiołu (moduł I i moduł II)
Bariery architektoniczne - wzór umowy
NEGATYWNA DECYZJA MODUŁ III
bariery arch. i napraw drogi prywatnej
Architektoniczne - lokal w którym osoba stale zamieszkuje
MODUŁ III - dzienne domy pomocy społecznej
Komunikat PFRON - dołączanie wszystkich stron zleceń!
dof do barier i sprzętu w DPS