Bariery architektoniczne - brak łazienki

ODPOWIEDZ
Iza60
Praktykant
Zajmuję się: rehabilitacja społeczna osób niepełnosprawnych
Kontakt:

Bariery architektoniczne - brak łazienki

Post autor: Iza60 »

Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie likwidacji barier architektonicznych, jak wygląda u was sprawa jeżeli wnioskodawca złożył wniosek na dostosowanie istniejącego w domu pomieszczenia gospodarczegona łazienkę. Ja podchodzicie do takiej sytuacji? Czy brak łazienki traktujecie jako bariera architektoniczna?
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Re: Bariery architektoniczne - brak łazienki

Post autor: Tomasz1981 »

wiem, że interpretacje ministerstwa są takie, iż brak łazienki to nie bariera architektoniczna, ale u nas dajemy dofinansowania na przystosowanie pomieszczenia na łazienkę - zakres prac w tym przypadku jest taki: doprowadzenie wody do łazienki, stanowisko prysznicowe, bateria prysznicowa, siedzisko, uchwyty, glazura (8m2), terakota, WC podwieszany, umywalka z baterią, drzwi (min. 80 cm szerokości), podgrzewacz do wody lub boiler
centrum
Praktykant
Zajmuję się: dofinansowanie ze środków PFRON
Kontakt:

Re: Bariery architektoniczne - brak łazienki

Post autor: centrum »

Tomasz1981 pisze: 04 lip 2020, 19:19 wiem, że interpretacje ministerstwa są takie, iż brak łazienki to nie bariera architektoniczna, ale u nas dajemy dofinansowania na przystosowanie pomieszczenia na łazienkę - zakres prac w tym przypadku jest taki: doprowadzenie wody do łazienki, stanowisko prysznicowe, bateria prysznicowa, siedzisko, uchwyty, glazura (8m2), terakota, WC podwieszany, umywalka z baterią, drzwi (min. 80 cm szerokości), podgrzewacz do wody lub boiler
Czy można prosić o te interpretacje?
ODPOWIEDZ