Bariery architektoniczne - platforma - jak rozliczyć - PFRON - zadania powiatów

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 30 cze 2017, 11:18

witam

Mamy zagwozdkę jak powinno wyglądać rozliczenie montażu platformy przyschodowej na klatce w bloku. Koszt ok. 30 tysięcy, my zapłacimy 18 tyś., natomiast 12 tyś. udział własny, który chce zapłacić spółdzielnia. I problem pojawia się przy wystawieniu faktury, my chcemy aby była wystawiona na osobę niepełnosprawną a spółdzielnia aby na nich była wystawiona (przynajmniej na tę kwotę, którą oni płacą). Jak rozwiązać ten problem, ktoś miał coś może podpowiedzieć?
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 30 cze 2017, 12:03

miałem kiedyś podobny problem, z tym że chodziło o fundację, która chciała fakturę na siebie. Po długich negocjacjach odpuścili i wzięli fakturę na osobę niepełnosprawną a faktura była rozpisana na płatników pcpr w kwocie.... i fundacja w kwocie....

w Twoim przypadku zakładam, że to nie przejdzie i tak myślę, że może dwie faktury: jedna na osobe niepełnosprawną a druga na spółdzielnie i w opisie gdzieś na dole na obu fakturach, że całość zadania koszt 30 tyś faktura nr..... oraz faktura nr...... i wtedy obie faktury w akta i może by to rozwiązało problem - taki pomysł na szybkiego :)
pcprkolb
Referent
Od: 07 kwie 2014, 14:02
Zajmuję się:

Napisano: 04 lip 2017, 12:48

Czy spółdzielnia ma w statucie prowadzenie działalności gospodarczej? Jeśli tak, może wykonawca platformy wystawi fakturę spółdzielni a potem spółdzielnia osobie niepełnosprawnej? Poza powyższym, to jedyne co jeszcze przychodzi mi do głowy.
Kaśka80
Praktykant
Od: 24 lut 2016, 15:23
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x