Projektowanie i wdrażanie systemu informatycznego. Co nam sz - PFRON - zadania powiatów

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 17 lip 2017, 8:03

Cześć!dostalismy do oceny taki oto projekt systemu informatycznego dzięki któremu ON i podmioty działajace na ich rzecz będą mogły aplikować o środki PFRON będące w gestii jednostek samorządowych.
Chodzi o to aby ON mogła złożyć wniosek i rozliczyć się online....
Co o tym sądzicie? Dotyczy to nas wszystkich....
Załączniki
Profil wnioskodawcy.pdf
(722.94 KiB) Pobrany 29 razy
wolfnash
Awatar użytkownika
Referent
Od: 02 mar 2016, 10:36
Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.

Napisano: 17 lip 2017, 8:21

ja dopiero pracę zacząłem :) i do nas jeszcze nic nie doszło, ale jak coś takiego chcą utworzyć to spoko, jak mówili o systemie informatycznym to myślałem, że on nam ułatwi pracę, tzn będzie to coś jak program TYLDA, utworzy nam bazę danych wnioskodawców, pomoże przy sprawozdaniach i takie tam a tu póki co, ma to ułatwić składanie wniosków droga elektroniczną, ciekawe ile z ON ma podpis elektroniczny, jak zobaczę to będziemy oceniać jak to działa
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 17 lip 2017, 8:26

A masz jakieś uwagi co do tego projektu? Mi jest ciężko ocenić bo ludzie mają ogromne problemy z wypełnieniem wniosku i zazwyczaj wspólnie rozwiązujemy te problemy. W takiej sytuacji to chyba pół pracy spędzimy na pisaniu pism o uzupełnienie :D

No i rozliczenie online... Fakt, ze boimy sie tego co nowe ale póki co trudno to sobie nawet wyobrazić :)
wolfnash
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.

Napisano: 17 lip 2017, 8:39

tam coś piszą, że nieuzupełnionego wniosku system nie puści dalej, więc może nie będzie problemu z tym, że wniosek nie kompletny, chyba że załączników nie będzie

ja uwag nie mam, bo ciężko mnie sobie wyobrazić jak to będzie działało, jak będziemy mieć to w rękach, jakiś okres na testowanie powinien być i wtedy nasze sugestie

będzie ciężko na początku :)
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 17 lip 2017, 9:08

Jestem ciekawa czy w związku z tym będą jedne formularze wniosków na cała Polskę. Bo pewnie to dotyczyć będzie nie tylko zadań ustawowych ale także Asa :)

Na szkoleniu jak o tym wspomnieli wiele osób z innych PCPR-ów mówiło o tym, ze ich sprzęt kom. tego nie pociągnie :lol: A M. Poręba wspominała aby w każdym pokoju obsługującym środki PFRON było stanowisko komputerowe dostępne dla wnioskodawców aby mogli sobie taki wniosek wypełnić... :)
wolfnash
Awatar użytkownika
Referent

Napisano: 17 lip 2017, 10:07

ale sprzęty pracowników są słabe i nie pociągną tematu? czy sprzęty wnioskodawców? jak pracowników, to najwyższa pora aby z obsługi wymieniać sprzęt :) i nie wyobrażam sobie w pokoju kompa dla wnioskodawców, aby siedzieli i wypełniali u mnie wnioski :P
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 27 lip 2017, 15:06

a pytanie co z uwierzytelnieniem dokumentów?? U nas rada powiatu nie dopuszcza elektronicznych faktur a skan faktury nie jest żadnym dowodem, jak opieczętować oryginał faktury wypłacono ze środków pfron???
Pierwsze niech pokażą zmiany w rozporządzeniu a wtedy możemy rozmawiać o programie;) Koszt przesłania upomnienia to 11,60 zł. Chyba,że samo przesłanie upomnienia wystarczy w programie elektronicznym, ale jaki będzie dowód odebrania upomnienia jak na poczcie polskiej, "dwukrotnie awizowane upomnienie traktujemy jak list dostarczony"?
cpr3
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 16:13
Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa

Napisano: 28 lip 2017, 8:42

cpr3 pisze:a pytanie co z uwierzytelnieniem dokumentów?? U nas rada powiatu nie dopuszcza elektronicznych faktur a skan faktury nie jest żadnym dowodem, jak opieczętować oryginał faktury wypłacono ze środków pfron???
Pierwsze niech pokażą zmiany w rozporządzeniu a wtedy możemy rozmawiać o programie;) Koszt przesłania upomnienia to 11,60 zł. Chyba,że samo przesłanie upomnienia wystarczy w programie elektronicznym, ale jaki będzie dowód odebrania upomnienia jak na poczcie polskiej, "dwukrotnie awizowane upomnienie traktujemy jak list dostarczony"?
Myślę, ze będzie wiele wątpliwości. Ale także nie tak wielkie zainteresowanie jak przypuszczają... no chyba, że w duzych miastach. Co do FV to faktycznie może być problem. My wypłaty dajemy do księgowości w urzędzie miasta. Każdą kpie FV potwierdzamy za zgodność z oryginałem... zresztą tak jak inne kopie we wniosku... :?: :?:
wolfnash
Awatar użytkownika
Referent

Napisano: 31 lip 2017, 9:26

Czy ten projekt jest na stornie PFRON czy otrzymaliście informację
e-mailem?
Anna456
Stażysta
Od: 12 sie 2016, 13:19
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2017, 13:46

Dostaliśmy zaproszenie do współpracy z prośbą o podanie osoby do kontaktu. U nas to poszło do urzędu miasta i stamtąd dotarło do nas. Teraz są organizowane szkolenia w Warszawie więc nie ma czego żałować chyba, ze mieszka się nieopodal. Dla nas to 10h pociągiem w jedna stronę na spotkanie które trwa niepełne 3h ;)
wolfnash
Awatar użytkownika
Referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x