becik - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 14 sie 2015, 12:35

pani chce becik ma alimenty ktore sa placone dobrowolnie w iec z dokumentow tylko jej zaswiadczenia?? a jezeli w 2013 byli szczesliwym małżenstwem to nic?? i w skladzie rodziny bez tego meza?? bo ona moze nam zlozyc jezeli pracuje za granica?? to becik moze ale rodzinne nie?? prosze o wyrozumialosc niezbyt dlugo jestem w sr;/;/
Gość

Napisano: 14 sie 2015, 12:40

za dlugosc pracy jestem wyrozumialy ale uzywanie jezyka polskiego to masakra nic nie zrozumielam co napisalas
dsssd

Napisano: 14 sie 2015, 13:37

ok pomalu wiec tak
babka pracuje za granica i chce zlozyc u nas o becik, jest rozwodka od kilku m-cy i maz dobrowolnie placi alimenty i moje pytanie kto w skadzie rodziny?? ona i dzieci dobrze mysle?? dochody i zus za 2013 i nie ma to znaczenia ze wtedy byli szczesliwym malzenstwem i tak biore tylko jej dochody?? a co z dokumentow musze miec wyrok sadowy??czy jak nie wpisze do skladu rodziny to nic??
Gość

Napisano: 14 sie 2015, 13:42

Jeśli babka pracuje za granicą i tam mieszka, to becik w Polsce jej nie przysługuje.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 14 sie 2015, 13:51

ona tu mieszka, dziecka jej matka pilnuje a ona jezdzi tak na tydzien gora dwa i sie wraca i tak caly czas to wtedy tez nie moze u nas??
Gość

Napisano: 14 sie 2015, 13:54

Gość pisze:ok pomalu wiec tak
babka pracuje za granica i chce zlozyc u nas o becik, jest rozwodka od kilku m-cy i maz dobrowolnie placi alimenty i moje pytanie kto w skadzie rodziny?? ona i dzieci dobrze mysle?? dochody i zus za 2013 i nie ma to znaczenia ze wtedy byli szczesliwym malzenstwem i tak biore tylko jej dochody?? a co z dokumentow musze miec wyrok sadowy??czy jak nie wpisze do skladu rodziny to nic??
nie spelnia podstawowego warunku przyznania, nie przebywa na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, chyba ze mieszka przy granicy codziennie dojezdza do pracy :)
gość45

Napisano: 14 sie 2015, 13:56

jesli jest to praca tymczasowa (bo wyjazd na tydzien lub 2 mozna tak nazwac) to becik jej przysluguje , wyrok sadowy o rozwodzie niech przyniesie, pana do skladu nie wpisuje bo jest rozwodka, alimentow nie miala w 2013 wiec tego tez nie liczysz
gość45

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x