uzyskany/utracony - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 14 sie 2015, 12:28

Jak policzyć dochód. Osoba miała w 2013r kilka umów-zleceń i z tego jest dochód w zaświadczeniu z Urzędu Skarbowego. W tym roku miała umowy-zlecenia pisane na maj,czerwiec potem na miesiąc lipiec, a teraz na m-c sierpień cały czas z tym samym pracodawcą. Nie mogę zrobić nawet uzysku, bo 2 m-ce to tylko maj,czerwiec. Wniosek złożony został w sierpniu. SZO będzie należało się od 28 kwietnia wg. złożenia wniosku na komisję.
Gdybym wzięła uzysk za czerwiec to przekraczają. Na sierpień dostał niższą kwotę. Prawdopodobnie od września ma mieć stałą umowę. I ja już zgłupiałam, bo w końcu on prawie cały czas ma dochód łącznie z 2013r od tego samego pracodawcy, ale wiem, że każda nowa umowa to utrata dochodu z poprzedniej. Pomocy, bo już już głowię się drugi dzień nad tym.
bbdr

Napisano: 14 sie 2015, 12:41

Podpowiedzcie.
bbdra

Napisano: 14 sie 2015, 13:05

Ostatnia umowa jest z sierpnia, uzysk za wrzesień - czyli nie liczysz, bo nie ma umowy na wrzesień. Jeśli dostanie umowę o pracę od września, to doliczysz dochód za październik i już.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 14 sie 2015, 13:24

Zofia pisze:Jeśli dostanie umowę o pracę od września, to doliczysz dochód za październik i już.
o ile będzie dłuższa niż dwa miesiące .. za 2013 dochód zero
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 14 sie 2015, 13:31

Dzięki. Tak myślałam, ale w końcu on uzyskuje cały czas dochód tylko nie można zrobić mu uzysku i to jest dziwne.
bbdra

Napisano: 14 sie 2015, 13:43

za 2015 dochod 0 bo utracamy te zlecenia wszystkie??
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x