becik i kolejny opiekun prawny
becik i kolejny opiekun prawny
Mam wniosek Pani X na dziecko urodzone w 2007r. We wrześniu 2008r. zostało umieszczone w rodzinie zastępczej Pani X.
Ponadto w maju 2009r. Pani X została opiekunem prawnym tego dziecka i jednocześnie zwolniono z funkcji opiekuna prawnego Panią Y.
Mam pytanie czy przyznalibyście becikowe Pani X, czy trzeba sprawdzać czy ktoś pobrał becik na to dziecko.
I jescze jedno czy jeżeli jest się rodziną zastępczą to czy nie jest to jednoznaczne z tym, że się jest opiekunem prawnym?
Bardzo proszę pomóżcie!!!
Ponadto w maju 2009r. Pani X została opiekunem prawnym tego dziecka i jednocześnie zwolniono z funkcji opiekuna prawnego Panią Y.
Mam pytanie czy przyznalibyście becikowe Pani X, czy trzeba sprawdzać czy ktoś pobrał becik na to dziecko.
I jescze jedno czy jeżeli jest się rodziną zastępczą to czy nie jest to jednoznaczne z tym, że się jest opiekunem prawnym?
Bardzo proszę pomóżcie!!!
Re: becik i kolejny opiekun prawny
rodzina zastępcza nie oznacza, że rodzice są opiekunami prawnymi. Mogą być, ale nie muszą.
jeżeli wniosek byłby złożony pierwszy raz na to dziecko to tak, ale gdyby ktoś już wcześniej na nie wziął to nie, ponieważ to jest jednorazowa wypłata i należy się pierwszej osobie, która taki wniosek złoży. art. 23
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a to ciekawe
a ciekawe jak sprawdzicie w przypadku, gdy jest już po raz któryś opiekun prawny czy na to dziecko było pobierane, czy nie
Oprócz becik i kolejny opiekun prawny - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zaświadczenie lekarskie \" od tatusia\"
zaświadczenie- pozostawała od 7 tyg. ciąży, ale
7 tydzien
dłużnik
zakład karny
Rozliczenie wpłaty nienależnie pobranych
nienależne świadczenia - zawalony termin !!!!!!
zaśw. lekarskie na dziecko przysposobine
podstawa prawana do becikowego
czy macie nowe druki do becika?
odsetki
opiekun faktyczny
opiekun faktyczny
dziecko zmarło
umorzenie windykacji
zapis w zaświadczeniu