becik - mężatka w konkubinacie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 15 kwie 2015, 8:48

Szybkie pytanie: mężatka w trakcie rozwodu (sprawa ciągnie się od 2013 r.) zawnioskowała o becikowe na syna. W akcie urodzenia dziecka jest aktualny partner życiowy, z którym tworzy wspólne gospodarstwo domowe.
W skład rodziny podała mi: siebie, córkę z małżeństwa, syna i konkubenta. Dochody podała swoje i konkubenta.
Czy do becika jest tak jak do rodzinnego, czyli musi podawać dochody męża (i go w skład) dopóki nie ma rozwodu?
jolka777

Napisano: 15 kwie 2015, 9:02

a od kiedy to osoba w związku małżeńskim może tworzyć konkubinat??? Mężatka nie ma konkubenta tylko k o c h a n k a. Jeżeli cały czas jest mężatką to zwyczajnie zdradza męża i mieszka z ko ch a n k i e m a nie konkubentem.

Konkubinat to związek dwojga ludzi stanu wolnego......
~o~

Napisano: 15 kwie 2015, 9:06

jolka777 pisze: Czy do becika jest tak jak do rodzinnego, czyli musi podawać dochody męża (i go w skład) dopóki nie ma rozwodu?
tak
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 15 kwie 2015, 11:48

A ojciec dziecka nie może złożyć na becikowe?
Nana

Napisano: 15 kwie 2015, 12:45

dzięki za odpowiedzi.
Nana pisze:A ojciec dziecka nie może złożyć na becikowe?
o tym samym pomyślałam, ale jak to ugryźć: matka musiałaby chyba anulować wniosek a ojciec go złożyć?
A wtedy nie będzie nie grało w składzie skoro ona na papierze jest nadal mężatką?

Że kochanka a nie konkubina, no cóż takie życie... Na obronę kobitki powiem, że z mężem miała niezłe piekiełko, a z obecnym panem zaczęła spotykać się dopiero jak wniosła pozew o rozwód. Nie nam oceniać życie prywatne klientów, ale niestety papiery muszą się zgadzać ;)
jolka777

Napisano: 15 kwie 2015, 13:11

a ona będąc mężatką mogła podać w USC, że ojcem dziecka jest ktoś inny niż mąż?
ja 35

Napisano: 15 kwie 2015, 13:16

nie mogła.... wszystkie dzieci urodzone w trakcie trwania małżeństwa idą na konto męża

w takim przypadku trzeba robić w sądzie zaprzeczenie ojcostwa i dopiero tatuś może uznać dziecko.
~o~

Napisano: 15 kwie 2015, 14:06

~o~ pisze:nie mogła.... wszystkie dzieci urodzone w trakcie trwania małżeństwa idą na konto męża

w takim przypadku trzeba robić w sądzie zaprzeczenie ojcostwa i dopiero tatuś może uznać dziecko.
co ty wypisujesz toż Ci napisała wyżej czytaj że ojcem jest kochanek a nie mąż więc o czym mowa :?:
Nowa 25

Napisano: 15 kwie 2015, 14:10

i co się NOWA pienisz???

odpowiedziałam na pytanie czy "mężatka może w USC podać ,że ojcem dziecka jest ktoś inny niż mąż"
~o~

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x