Złotówka za złotówkę - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 15 kwie 2015, 9:21

Odpowiedź mpips na uwagi KWRiST Miasto Łódź, że nie jest określone, z jakiego świadczenia "zdejmować" kwoty przekroczenia dochodu: Zaproponowany projekt ustawy przewiduje, że łączna kwota zasiłków rodzinnych oraz dodatków przysługująca na wszystkie wychowywane dzieci zostanie pomniejszona o kwotę przekroczenia dochodu rodziny. Tym samym w decyzji przyznającej prawo do świadczeń rodzinnych wskazane zostanie, że na wszystkie dzieci zostaną przyznane określone świadczenia rodzinne w łącznej kwocie.

Jak Wam się to podoba?
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 15 kwie 2015, 9:28

zmienią ustawę ale sprawozdań nie ruszą i bedzie jazda na całego
asiak

Napisano: 15 kwie 2015, 9:30

Ja myślę, że dopiero przy sprawozdaniach się pokapują, że jednak jest coś nie halo. Program i tak musi odjąć z konkretnego świadczenia, bo są one przypisane do konkretnych osób. Łączną sumę mogę wykazać w decyzji, owszem, ale nie sądzę, że nagle się teraz zmieni system komputerowy tak sam z siebie :)
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor

Napisano: 15 kwie 2015, 9:34

ale czas przed wyborami ma swoje prawa wprowadzą a my będziemy się bujać z tym standard
asiak

Napisano: 15 kwie 2015, 10:36

ze sprawozdaniami mogą też rozwiązać to w ten sposób, że dodadzą na końcu wiersz z kwotą do pomniejszenia wydatku z tytułu przekroczeń kryterium i wtedy wyjdziemy na wydatki faktyczne, sprawozdanie nie uwzglednia również odzyskanych bieżących, które de facto pomniejszają wydatki, więc z tabeli A i tak teraz wychodzi więcej niż poniesione koszty..
a-druga

Napisano: 15 kwie 2015, 11:16

Nie no, różne rzeczy można zrobić :) Mnie ciekawi, kiedy się zorientują, że trzeba to jakoś w sprawozdaniu wykazać :)
Zofia
Podinspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x