Mam pytanie jak wygląda sytuacja w innych działach realizowania świadczeń rodzinnych chodzi konkretnie o zaświadczenie lekarskie czy w chwili obecnej przyjmujecie tylko te nowe zaświadczenia (z uwzględnieniem położnej) czy te poprzednie też przyjmujecie?
Ponawiam pytanie, ponieważ ostatnio coraz częściej przychodzą matki z zaświadczeniem lekarskim wystawionym przez lekarza na starym druku (gdzie rozporządzenie i ogłoszony tam wzór w/w zaświadczenia zostały uchylone 31.03.2010 r.) i twierdzą, że lekarz takie wydaje i nie wypisał na naszym druku (obecnie obowiązującym "zaświadczenie lekarskie/wystawione przez położną" zgodnie z rozporządzeniem z dnia 14.09.2010 r.), który dołączamy do wniosku o becik lub dodatek z tyt. urodzenia dziecka.
Czy robię właściwie, że wzywam klientkę do uzupełnienia wniosku o zaświadczenie wystawione na obecnie obowiązującym druku, bo już się pogubiłam?
Dzięki za odzew, ja też zawsze żądałam na nowym obecnie obowiązującym wzorze zaświadczenia, tylko zastanawiałam się dlaczego lekarze wystawiają na starym druku, a ja muszę teraz odsyłać klientki do poprawy zaświadczenia.
Po liczy sie tylko kasa dla nich a nie tu mu dupe beda zawracac zeby swistek papieru wypelil o marne 1000 zl. Czyste lenistwo icj dopadlo i nawet nie chce im sie tych drukow zmienic