Becik-zaświadczenie lekarskie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 24 lut 2015, 15:29

Mam pytanie jak wygląda sytuacja w innych działach realizowania świadczeń rodzinnych chodzi konkretnie o zaświadczenie lekarskie czy w chwili obecnej przyjmujecie tylko te nowe zaświadczenia (z uwzględnieniem położnej) czy te poprzednie też przyjmujecie? :?:
ilona47
Praktykant
Od: 27 sty 2015, 13:59
Zajmuję się:

Napisano: 21 kwie 2015, 8:47

Ponawiam pytanie, ponieważ ostatnio coraz częściej przychodzą matki z zaświadczeniem lekarskim wystawionym przez lekarza na starym druku (gdzie rozporządzenie i ogłoszony tam wzór w/w zaświadczenia zostały uchylone 31.03.2010 r.) i twierdzą, że lekarz takie wydaje i nie wypisał na naszym druku (obecnie obowiązującym "zaświadczenie lekarskie/wystawione przez położną" zgodnie z rozporządzeniem z dnia 14.09.2010 r.), który dołączamy do wniosku o becik lub dodatek z tyt. urodzenia dziecka.
Czy robię właściwie, że wzywam klientkę do uzupełnienia wniosku o zaświadczenie wystawione na obecnie obowiązującym druku, bo już się pogubiłam?
KR*

Napisano: 21 kwie 2015, 14:32

My chcemy na nowym zaswiadczeniu bo ono jest zalacznikirm do rozporzadzenia z 2013
To ja

Napisano: 23 kwie 2015, 9:08

Dzięki za odzew, ja też zawsze żądałam na nowym obecnie obowiązującym wzorze zaświadczenia, tylko zastanawiałam się dlaczego lekarze wystawiają na starym druku, a ja muszę teraz odsyłać klientki do poprawy zaświadczenia.
KR*

Napisano: 23 kwie 2015, 12:10

Po liczy sie tylko kasa dla nich a nie tu mu dupe beda zawracac zeby swistek papieru wypelil o marne 1000 zl. Czyste lenistwo icj dopadlo i nawet nie chce im sie tych drukow zmienic
Kolarz

Napisano: 17 cze 2015, 8:32

a moze ktos dac link do tego rozporzadzenia z 2013 roku???
JA-ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x