becikowe

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~kasia

becikowe

Post autor: ~kasia »

jeżeli zaszłam w ciąże na długo przed wejściem w życie tej durnej ustawy o pozostawaniu pod opieką lekarską od 10 tyg. ciązy bo ja byłam od 15 tyg. to czy dostane becikowe? byłam conajmniej raz u lekarza w każdym trymestrze ciąży bo i to też podobno sie liczy
~aga

Re: becikowe

Post autor: ~aga »

jeżeli dostarczysz zaświadczenie na którym będzie napisane, że pozostawałaś pod opieka lekarską co najmniej od 10 tygodnia to dostaniesz becikowe
~dorota

Post autor: ~dorota »

A kiedy zaszłaś w ciążę...bo jak mówisz\"ta durna ustawa\" obowiązuje od 01.01.2009 roku...a tylko rozporządzenie wukonawcze od 01.11.2009
I jesli lekarz napisze Ci że pozostawałaś pod opieka od 15 tygodnia ciąży to nie dostaniesz becika...swoją droga 15 tydzień to drugi trymestr, więc gdzie to twoje wizyty w każdym trymestrze?? Skrajna nieodpowiedzialność tak późno iść do lekarza.......sama poszłam w 4 tygodniu.
~kasia

Post autor: ~kasia »

15 tydzień to jest jeszcze pierwszy trymestr, zaszłam w ciąze w marcu to kto miał wtedy wiedzieć że takie coś wymyślą tylko po to by zabrać biednym matkom jedyne wsparcie finansowe jakie mogły dstac od państwa. jakie znaczenie ma czy to był 10 czy 15 tydzień ciąży ważne że dziecko urodziło się zdrowe i powinno dostać te pieniądze bo to dla niektórych naprawdę dużo kiedy nie ma się nic dla dziecka.
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: nowa »

w styczniu 2009 wszedł w życie ten przepis z zaświadczeniem
~dorota

dokładnie w styczniu weszła w życie ustawa....a drugi trymestr zaczyna się w 13 tygodniu...cos o tym wiem bo jestem w 22 tygodniu ciąży
~dorota

pierwszy trymestr do końca 12 tygodnia...II od 13 tygodnia do końca 27 tygodnia i III od 28 tygodnia (licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.)
nela
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: nela »

kasiu skoro zaszłas w ciąże w marcu 2009 to ta durna ustawa obowiązywała juz 3 miesiace, szukaj winnych gdzie indziej
~XXX

Post autor: ~XXX »

W tym głupim kraju jeden drugiego okrada nie trzeba trzech zaborców Polska sie sama rozbierze! Nie dać matkom becikowego lepiej wziąśc do własnej kieszeni.
nela
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: nela »

taaa... a swistak siedzi i zawija je w sreberka
ODPOWIEDZ