Becikowe - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 21 sie 2012, 14:45

Witam, mam problem w związku z becikowym. Brałam tabletki i zaszłam w ciążę. Zorientowałam się niestety po ustawowych 10 tyg, więc siłą rzeczy becikowe mi nie przysługuje. Dowiedziałam się ostatnio, że mogę spróbować złożyć wniosek z zaświadczeniem od lekarza który mi wypisywał tabletki (dodam że mnie nie badał tylko wypisał receptę). Miał ktoś podobny problem?? Prócz becikowego przysługiwałoby mi dodatek z zasiłku rodzinnego bo mąż zmieniał pracę. Może ktoś wie gdzie mogłabym pytać czy mi przysługuje czy nie
~Barbara

Napisano: 21 sie 2012, 14:48

no zmartwię cię ale raczej nie przysługuje
nowa
Starszy referent
Od: 10 lis 2006, 12:31
Zajmuję się:

Napisano: 22 sie 2012, 6:10

a ja was zmartwie bo PRZYSŁUGUJE tylko droga dłuższa. otórz złóż wniosek, dostaniesz odmowe, zrobsz odwołanie do SKO, złożysz doumenty że NIE wiedziałaś o ciązy wcześniej- i tyle. Uda się
~marakuja

Napisano: 22 sie 2012, 9:47

Co to da ?
SKO uchyli zaskarżoną decyzję i przekaże sprawę do ponownego rozpatrzenia i poradzi organowi pierwszej instancji zważyć sytuację ekonomiczną regionu, dobro społeczne i przykazania kościelne przed wydaniem decyzji. Bo zawsze tak robią - sami wiedzą, że nie przysługuje i boją się przyznać to przekazują do ponownego rozpatrzenia. Decyzje przyznające to rzadkość.
A biedny organ co ma zrobić ? Znowu odmówić na podstawie ustawy.
~Rodzynek

Napisano: 22 sie 2012, 12:06

o matko a z lekarzem to już się \"doagadać\" nie da??
~renia

Napisano: 22 sie 2012, 13:47

No i muszę cofnąć mój uszczypliwy komentarz o SKO :). Właśnie listonosz przyniósł decyzję SKO, w której skład orzekający przyznał becikowe. Pierwszy taki przypadek :D
Chylę czoła.
~Rodzynek

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x