Becikowe - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 01 wrz 2013, 13:17

Mam komplet dokumentów do becikowego. Mąż w roku 2011 pracował w Polsce i w Niemczech z tych dochodów rozliczał się w Polsce.W MOPS-ie pani powiedziała że nie może przyjąć moich dokumentów bo nie jest w 100% pewna że mąż rozliczył się z wszystkich dochodów z zagranicy w Polsce mówiła, że mam to jakoś udokumentować, że nie mamy zatajonych dochodów. Trochę mnie to zdziwiło ponieważ, i tak za nim wydadzą decyzje o tym czy dostaniemy becikowe to komplet dokumentów muszą wysłać do Urzędu Marszałkowskiego i tam wszystko jest sprawdzane jakie dochody były w Niemczech itp.
Czy pani w MOPS miała prawo odmówić mi przyjęcia dokumentów?
~Iza

Napisano: 02 wrz 2013, 19:30

becikowe nie podlega koordynacji
~madzia

Napisano: 02 wrz 2013, 22:33

Nie podlega, ale wysłać muszą tak mi ta babka mówiła.
Ale chodzi mi o to czy miała prawo odmówić mi przyjęcia dokumentów skoro nic nie brakowało?
~Iza

Napisano: 02 wrz 2013, 23:30

jak nie podlega to nie muszą nigdzie wysyłać. Nie powinna odmówić przyjęcia wniosku. Raczej nigdy nie możemy być pewni czy osoby nie zatajają dochodów ale w końcu podpisują oświadczenia
~madzia

Napisano: 03 wrz 2013, 14:50

Wniosek przyjąć MUSI- mówi o tym KPA. Potem może wzywać do uzupełnienia wniosku i po co wysyłac do ROPSU- nie wiem...
~GPS

Napisano: 03 wrz 2013, 15:00

Wniosek przyjąć MUSI- mówi o tym KPA. Potem może wzywać do uzupełnienia wniosku i po co wysyłac do ROPSU- nie wiem...
~GPS

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x