2011 lub 2012, bo w rozporządzeniu z dnia 3 stycznia w sprawie trybu postęp. jest do becika napisane :dokumenty o których mowa w paragr.2 ust.2 pkt 1,5,7,8,12 i 13.
W pkt 5 mamy zaś a) zaświadczenia z urzędu skarbowego... osiągnietym w roku kalendarzowym poprzedzaj. OKRES ZASIŁKOWY, wiec strona może se złożyć na stary bądź nowy okres zasiłkowy!!- Ustawodawca jak zwykle popełnił błąd ale jest jak jest
no i do końca października mamy okres zasiłkowy gdzie dochody bierzemy za rok 2011.
przyjmiesz teraz wniosek na becik z dochodem za 2012 załóżmy że nawet w październiku przyznasz a kiedy wypłacisz? w listopadzie? jak chce osoba składać z dochodami za rok 2012 to niech przyjdzie w listopadzie
tak madzia masz rację, ale należy o tym jednak poinformować petenta tzn. wytłumaczyć mu jedną i drugą opcję. Jakby nie było mają rok, a ja już np. miałam małżeństwo gdzie dochody za 2011 były wyższe od kryterium i właśnie przyjdą pod koniec października, bo za 2012 się załapią
no oczywiście, że zainteresowanych należy informować. nikt nie zmusza lecieć od razu po urodzeniu dziecka po becikowe ale ja osobiście bym teraz nie przyjęła wniosku na becik z dochodami za rok 2012