Iks , w grudniu dochody za 2013 ale we wrześniu 2012Iks pisze:lol - to jakie dochody weźmiesz w grudniu?Fela82 pisze:Becik nie podlega okresom zasiłkowym.
Iks , w grudniu dochody za 2013 ale we wrześniu 2012Iks pisze:lol - to jakie dochody weźmiesz w grudniu?Fela82 pisze:Becik nie podlega okresom zasiłkowym.
Na logikę tak, ale jak się uprze to niekoniecznie. Nie masz podstawy do odmowy przyjęcia wniosku z dochodami za 2013.ewalu pisze:we wrześniu 2012
mamIks pisze:Na logikę tak, ale jak się uprze to niekoniecznie. Nie masz podstawy do odmowy przyjęcia wniosku z dochodami za 2013.ewalu pisze:we wrześniu 2012
Rozumiem, że jeśli strona wskaże Ci że nie jest zainteresowana ustalaniem prawa do JZ w oparciu o dochody za 2012r., bo na przykład przekracza kryterium, to pozostawisz jej wniosek bez rozpatrzenia i każesz jej przyjść w listopadzie.Fela82 pisze:jesteście pewni, że za 2013 r.? Załóżmy, że babka złoży wniosek 1 września, ty sobie weźmiesz dochody za 2013 r. i co jej co powiesz? "Sory pani, nie mogę ci wypłacić kasy za becikowe we wrześniu, poczekaj do połowy albo końca listopada, bo wzięłam sobie dochody za 2013 a nie za 2012" tak? Becik nie podlega okresom zasiłkowym. Dochody za 2012 r.
a wy nie macie takich petentów jak ja ? przychodzi osoba ( ostatnio wysyp jakiś ) z pięknie wypełnionym wnioskiem i wszystkimi załącznikami a tu zonk... dochody za 2013 ..kronos79 pisze:Rozumiem, że jeśli strona wskaże Ci że nie jest zainteresowana ustalaniem prawa do JZ w oparciu o dochody za 2012r., bo na przykład przekracza kryterium, to pozostawisz jej wniosek bez rozpatrzenia i każesz jej przyjść w listopadzie.Fela82 pisze:jesteście pewni, że za 2013 r.? Załóżmy, że babka złoży wniosek 1 września, ty sobie weźmiesz dochody za 2013 r. i co jej co powiesz? "Sory pani, nie mogę ci wypłacić kasy za becikowe we wrześniu, poczekaj do połowy albo końca listopada, bo wzięłam sobie dochody za 2013 a nie za 2012" tak? Becik nie podlega okresom zasiłkowym. Dochody za 2012 r.
Rodzi się tylko pytanie, dlaczego akurat w listopadzie, skoro nie ma to nic wspólnego z okresem zasiłkowym?
Mamy mnóstwo. Ludzie nawet czasem przynoszą za 13 mimo, że jasno mówimy, że mają być za 12, bo nam nie wierzą.ewalu pisze:przychodzi osoba ( ostatnio wysyp jakiś ) z pięknie wypełnionym wnioskiem i wszystkimi załącznikami a tu zonk... dochody za 2013 ..
"Bo Pani się pewnie pomyliła z tym 2012"Iks pisze:Mamy mnóstwo. Ludzie nawet czasem przynoszą za 13 mimo, że jasno mówimy, że mają być za 12, bo nam nie wierzą.ewalu pisze:przychodzi osoba ( ostatnio wysyp jakiś ) z pięknie wypełnionym wnioskiem i wszystkimi załącznikami a tu zonk... dochody za 2013 ..I potem głupia mina, "to jak to, dochód z przed dwóch lat?"