becikowe a dochód z niemiec za maj 2017
-
- Referent
- Zajmuję się: ZR,FA,500+
- Kontakt:
becikowe a dochód z niemiec za maj 2017
Witam wszystkich mam pytanie bo robię pierwszy wniosek taki w mojej karierze
babka złożyła mi wniosek na becikowe, mąż w kwietniu 2017 podjął pracę za granicą i mam zaświadczenie za maj ale kwota w euro i teraz na jaki dzień biorę kurs walutowy? Na grudzień 2017 czy maj 2017 bo nie mam bladego pojęcia. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

-
- Referent
- Zajmuję się: ZR,FA,500+
- Kontakt:
Re: becikowe a dochód z niemiec za maj 2017
bardzo proszę o pomoc
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Re: becikowe a dochód z niemiec za maj 2017
§ 15 ust. 4 rozporządzenia z 27-07-2017 r. w sprawie sposobu i trybu postępowania w sprawach o przyznanie świadczeń rodzinnych oraz zakres informacji, jakie mają być zawarte we wniosku, zaświadczeniach i oświadczeniach o ustalenie prawa do świadczeń rodzinnych:
"W przypadku gdy członek rodziny uzyska poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej dochód, po roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy, przeliczenia tego dochodu dokonuje się na podstawie średniego kursu walut obcych z ostatniego dnia roboczego miesiąca następującego po miesiącu, w którym nastąpiło uzyskanie dochodu".
"W przypadku gdy członek rodziny uzyska poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej dochód, po roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy, przeliczenia tego dochodu dokonuje się na podstawie średniego kursu walut obcych z ostatniego dnia roboczego miesiąca następującego po miesiącu, w którym nastąpiło uzyskanie dochodu".
Oprócz becikowe a dochód z niemiec za maj 2017 - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
czy liczyć do dochodu świadczenia opiekuńcze z Norwegii??
MOPS SOPOT i świadczenie pielęgnacyjne
nowe usługi grupowe z INFO-R jak korzystać
świadczenie pielęgnacyjne - jak wydać decyzje
zas. rodzinny a dodatek na dojeżdzanie
czy robić uzysk i uchylać decyzje ?
18 latka a świadczenie rodzicielskie
NP a złotówka za złotówkę, proszę o pomoc
Jaka podstawa prawna w zapytaniu do wojewody?
Specjalny zasiłek Opiekuńczy z zasiłek PUP
Ryczatł a dochód 2016 BECIKOWE
św. rodzicielskie a założenie działalności
zł za zł dodatek z tytułu urodzenia dziecka
od kiedy specjalny zasiłek opiekunczy
świadczenie rodzicielskie od miesiąca złożenia wniosku
zwrot z ZUS zasiłku pielęgnacyjnego