osoba, która ukończyła 14 r. ż. może złożyć wniosek za zgoda rodzica
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Dlaczego siedzieć w areszcie? dziewczyna ma ukończone 15 lat we wrześniu ukończyła. Czyli co konkubent złożyć wniosku Bo nie miałam takiego przypadku dlatego proszę o pomoc a rodzic normalnie pisze na kartce że wyrażam zgodę na złożenie wniosku mojej córki i wtedy dziewczyna sama składa wniosek i podpisuje go
Elmer, już ci napisał nie ma tego pana w akcie ... we wniosku podpisuje się nieletnia i jej rodzic
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
dlaczego w areszcie?
kodeks karny:
"Art. 200. Obcowanie płciowe z małoletnim
§ 1. Kto obcuje płciowo z małoletnim poniżej lat 15 lub dopuszcza się wobec takiej osoby innej czynności seksualnej lub doprowadza ją do poddania się takim czynnościom albo do ich wykonania,
podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12".
Więc dobrze policz 9 miesięcy
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Chodzi o to że ta dziewczyna ma skończone 15 lat więc to chyba nie dotyczy, więc ojciec dziecka wydaje mi się że będzie wpisany w akcie urodzenia czyli może złożyć wniosek konkubent a jeśli matka tej dziewczyny to matka i dziewczyna ma muszą podpisać się z na wniosku
Nowa nie liczy się kiedy urodziła, liczy się kiedy poczęła. Jeżeli wtedy nie miała skończone 15 lat to jest kryminał.
Ojciec dziecka nie może być wpisany w akt urodzenia dziecka. Dopiero jak dziewczę będzie miała 16 lat i uzyska sądowną zgodę na ślub to będzie mógł być wpisany w akt urodzenia. Jak się nie zdecydują na ten krok to dziecko musi czekać na tatusia do 18 roku życia mamusi.
Wniosek o becik składa dziewczę, pod wnioskiem podpisuje się ona i jej przedstawiciel ustawowy. Potencjalny tatuś nigdzie nie figuruje
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Rozumiem 1 sytuacja więc zrozumcie....A czy matka tej dziewczynki musi z sądu mieć jakiś dokument że matka jest przedstawicielem ustawowym Czy wystarczy ze napisze wyrażam zgodę na złożenie wniosku o becikowe mojej córki i podpisuje się wraz z córką na wniosku czy świadczenia rodzinne to też matka podpisuje i ta dziewczynka i do becika i SR dochody tatusia biorę czy nie
Nowa , każdy rodzic jest przedstawicielem ustawowym swojego dziecka .. jaki tatuś ? dziecko póki co nie ma tatusia .. matka nieletniej nie pisze żadnego oświadczenia po prostu podpisuje się we wniosku