becikowe i rodzinne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 21 sie 2015, 11:26

Witam,
mam pytanie dot. becikowe i rodzinnego.
Moja sytuacja jest taka: pracowałam cały 2013r do dnia porodu tj. 10.08 teraz będę na macierzyńskim po zatrudnieniu. Mąż pracuje cały czas, cały 2013r. Pani z ośrodka powiedziała, że nie utraci mojego dochodu z pracy i nie uzyska z macierzyńskiego, bo to jest zasiłek z tytułu pracy. I wtedy nie będzie mi się należeć na jeden m-c rodzinne a nie ukrywam chodzi o ten dodatek 1000zł. Jakie jest wasze zdanie? Czy nie powinno być tak, że utraca mój dochód z pracy a uzyskuje z macierzyńskiego za drugi miesiąc i wtedy odmawia?
Efffka

Napisano: 21 sie 2015, 11:29

Efffka pisze:Witam,
mam pytanie dot. becikowe i rodzinnego.
Moja sytuacja jest taka: pracowałam cały 2013r do dnia porodu tj. 10.08 teraz będę na macierzyńskim po zatrudnieniu. Mąż pracuje cały czas, cały 2013r. Pani z ośrodka powiedziała, że nie utraci mojego dochodu z pracy i nie uzyska z macierzyńskiego, bo to jest zasiłek z tytułu pracy. I wtedy nie będzie mi się należeć na jeden m-c rodzinne a nie ukrywam chodzi o ten dodatek 1000zł. Jakie jest wasze zdanie? Czy nie powinno być tak, że utraca mój dochód z pracy a uzyskuje z macierzyńskiego za drugi miesiąc i wtedy odmawia?
uzysk z macierzynskiego bedzie jesli jest po utracie zatrudnienia
dsdds

Napisano: 21 sie 2015, 11:34

Tak do 10,08 pracowałam (z tą datą mam świadectwo pracy) teraz będę miała macierzyński po zatrudnieniu
efffka

Napisano: 21 sie 2015, 12:12

no to uzysk za wrzesien bedzie z zasilku ktory dostarczysz w pazdzierniku, nie mniej jednak swiadczenia za VIII i IX beda ci przyslugiwac ewentualnie uchylenie od X w przypadku przekroczenia dochodu
dsdds

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x