BECIKOWE W POLSCE, PRACA W CZECHACH
BECIKOWE W POLSCE, PRACA W CZECHACH
2 lata temu ur. dziecko w POlsce, ponieważ pracuje w Czechach dostałam tam becikowe, w Polsce nam odmuwiono tłumaczxąc sie, ze dlatego poniewaz mąż był bezrobotny w Polsce, gdyby pracował, dostałabym również z Polski. Minęły 2 lata, moja znajoma była w takiej sytuacji i otrzymala becikowe z 2 krajów. Czy mogę się ubiegać po 2 latach o te pieniądze?
Re: BECIKOWE W POLSCE, PRACA W CZECHACH
bezrobocie nie ma nic do becikowego! coś pomieszalas, a becikowe przsługuje tylko w jednym, kraju
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
2 lata temu becikowe podlegało koordynacji i z opisanej przez ciebie sytuacji po prostu nie przysługiwał
Po dwóch latach nie możesz się już ubiegać o becikowe ( do 1 roku) poza tym - jak nowa- ROPS i tak by sprawdził czy nie pobrałaś w Czechach
Nic nie namieszałam, takie dostałam pismo - odmowa becikowego dlatego, ze mąż jest osobą bezrobotną. Znajoma pracowała w Czechach, jej mąż w Polsce, dostała 2 becikowe-to było także 2 lata temu.
radze tej znajomej się do tego nie przyznawac bo skoro pobrała w czechach to w Polsce bedzie zwracać- a wszyscy wyżej piszący mają rację a piszemy z różnych zakątków Polski
Oprócz BECIKOWE W POLSCE, PRACA W CZECHACH - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
umorzenie nienaleznie pobranych świadczeń
DECYZJA UCHALĄCA/ POTRĄCENIE
nienależnie pobrany zasiłek rodzinny
jak policzyć odestki?trudny przypadek
coś dla przyszłych mamusiek
brak meldunku - becikowe
co wy o tym sądzicie ?
Becik - Włochy.
becikowe
Co z tym rozporzadzeniem (Dz. U. z dnia 1 października 2009 r.)
odsetki świadczenia rodzinne
jak to ma byc
becikowe po nowemu
co robić?
jak to robicie w praktyce odsetki
1.11.