BIGi - Sygnity

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Aisugob
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/FA
Kontakt:

BIGi - Sygnity

Post autor: Aisugob »

Czy przy przesyle dłużników do BIG-u system usuwa wam dłużników z z zaliczki alimentacyjnej.
Asia84
Praktykant
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Re: BIGi - Sygnity

Post autor: Asia84 »

Tak, usunęło mi z BIG-ów prawie połowę dłużników. Pracuję na programie Sygnity, właśnie mamy wgraną nową aktualizację programu. Czy to może być związane z tą aktualizacją czy zapis w ustawie o przesyle dłużników do BIG-u się zmienił?
gopsmops
Stażysta
Zajmuję się: fa
Kontakt:

Post autor: gopsmops »

Asia84 pisze: 28 paź 2022, 11:12 Tak, usunęło mi z BIG-ów prawie połowę dłużników. Pracuję na programie Sygnity, właśnie mamy wgraną nową aktualizację programu. Czy to może być związane z tą aktualizacją czy zapis w ustawie o przesyle dłużników do BIG-u się zmienił?
no właśnie wczoraj też usunęło mi ok. 2 tys. dłużników :shock: tak na szybko zweryfikowałam, że to zadłużenia starsze niż 6 lat.
muszę poszperać czy coś się zmieniło w ustawie czy aktualizacja Sygnity coś pozmieniała
jagoda2
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: jagoda2 »

A mi dziś dodało 83 dłużników, to chyba ci których wcześniej usunęło.
A dłużnik, który ma zadłużenie tylko z zaliczki też powinien tu być? bo widzę że mam takich
ODPOWIEDZ