bilans 2013 - Księgowość

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 24 lut 2014, 23:30

Proszę napiszcie jakie załączniki mam dać do sprawozdania za 2013 rok
dałam bilans, rachunek zysków i strat, zestawienie zmian w funduszu , oświadczenie o inwentaryzacji, potwierdzenie sald, zobowiązania i należności i dostałam telefon z gminy że mam braki i mam sobie poszukać co mi brakuje i donieść jestm ksiegowa dopiero rok i to jest mój i bilans i nie mam pojęcia co jeszcze trzeba
Renata
~Renata

Napisano: 25 lut 2014, 9:17

Najlepiej by było gdybyś wzięła teczkę z tamtego roku ze sprawozdaniami i sobie zobaczyła co było składane. Ja także w tym roku składam swój I bilans ale wzorowałam się na sprawozdaniach z ubiegłego roku. Może chodzi o wyłączenia to tzw. konto 976- powiązania między jednostkami.
~Joanna

Napisano: 25 lut 2014, 13:39

ja też wzorowałam sie na poprzednim roku i nic innego nie było podawane do gminy nie mam zielonego pojęcia co teraz zrobić i gdzie szukać
~Renata

Napisano: 25 lut 2014, 14:15

Bilans, rachunek zysków i strat , zestawienie zmian w funduszu i ewentualnie wzajemne rozliczenia między jednostkami (u nas np dajemy arkusz wzajemyrch rozliczeń i zestawienie zasisów).
~Dec

Napisano: 25 lut 2014, 14:50

Ja tylko daje bilans, rachunek zysków i strat , zestawienie zmian w funduszu i nic wiecej
~iza

Napisano: 25 lut 2014, 17:09

~Aga

Napisano: 25 lut 2014, 17:09

~Aga

Napisano: 25 lut 2014, 23:53

a zestawienia obrotów i sald nie dajesz
~as

Napisano: 26 lut 2014, 1:01

jak do tej pory księgowe nie dawały zestawienia obrotów i sald, dzięki za link do tej strony bardzo fajnie jest opisany ten bilans.coś babka nadmieniła mi o jakimś powiązaniu z gminą bo jest opłata za śmieci ale kazała w końcu kazała mi poszperać i poszukać samej i stwierdzić co mi brakuje. nie mam pojęcia o co chodzi.
renata
~renata

Napisano: 26 lut 2014, 1:32

chodzi o dekleracje na śmieci zapewne
~ela

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x