U nas dziewczyna dostała za dużo ale przyszła powiedziała żeby dwa miesiące wstrzymać wypłatę ze względu z nadpłata SW i oświadczenie mi do tego napisała , ale wiem ludzie sa rózni:(
Czy pisał ktoś z Was z powodu bezpodstawnego wzbogacenia Zawiadomienie do prokuratury o podejrzeniu przestępstwa. Jeśli możecie, poproszę o wzór. Z góry dziękuję.
witam
mam podobną sytuację wypłacałam przez 4 m-ce mimo, że nie powinnam
ŚW przyznane i wypłacone za październik i listopad 2017r. W listopadzie Pani przychodzi i zgłasza zmianę miejsca zamieszkania. Wniosek z decyzją przesyłamy w listopadzie do dalszej realizacji. , u nas decyzja nie uchylona
w tym miesiącu zorientowałam się iż ŚW mimo to było nadal u nas wypłacane od grudnia do marca - niedopatrzenie z mojej strony , nie zakończona wypłata w systemie. dzwoniłam do ośrodka któremu przesłaliśmy ww. wniosek z decyzją i okazuje się, że Pani miał w lutym wystawioną decyzję odmowną od grudnia do nadal ze względu na przekroczony dochód - także wiedziała że jej się nie należy!
Natomiast w telefonicznej rozmowie Pani poinformowała, że nie otrzymała żadnej decyzji odmownej ŚW i myślała, że to wypłaca jej tamten ośrodek i że jej przysługuje.
Co mam dalej zrobić?????
decyzja o nienależnie wypłaconych ? - możemy taka wydać jak nie jesteśmy juz organem właściwym ?