Błąd Pracownika Świadczenie Wychowawcze - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 19 sty 2018, 15:54

U nas dziewczyna dostała za dużo ale przyszła powiedziała żeby dwa miesiące wstrzymać wypłatę ze względu z nadpłata SW i oświadczenie mi do tego napisała , ale wiem ludzie sa rózni:( :oops:
kasia1990
Stażysta
Od: 16 mar 2017, 10:24
Zajmuję się: SW

Napisano: 26 sty 2018, 10:43

Czy pisał ktoś z Was z powodu bezpodstawnego wzbogacenia Zawiadomienie do prokuratury o podejrzeniu przestępstwa. Jeśli możecie, poproszę o wzór. Z góry dziękuję.
Czyscioszka
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 25 kwie 2016, 9:39
Zajmuję się: ŚW, Czyste Powietrze

Napisano: 02 lut 2018, 15:18

Dzięki za podpowiedzi :)
Czyscioszka
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 25 kwie 2016, 9:39
Zajmuję się: ŚW, Czyste Powietrze

Napisano: 17 kwie 2018, 14:20

witam
mam podobną sytuację wypłacałam przez 4 m-ce mimo, że nie powinnam

ŚW przyznane i wypłacone za październik i listopad 2017r. W listopadzie Pani przychodzi i zgłasza zmianę miejsca zamieszkania. Wniosek z decyzją przesyłamy w listopadzie do dalszej realizacji. , u nas decyzja nie uchylona
w tym miesiącu zorientowałam się iż ŚW mimo to było nadal u nas wypłacane od grudnia do marca - niedopatrzenie z mojej strony :oops:, nie zakończona wypłata w systemie. dzwoniłam do ośrodka któremu przesłaliśmy ww. wniosek z decyzją i okazuje się, że Pani miał w lutym wystawioną decyzję odmowną od grudnia do nadal ze względu na przekroczony dochód - także wiedziała że jej się nie należy!

Natomiast w telefonicznej rozmowie Pani poinformowała, że nie otrzymała żadnej decyzji odmownej ŚW i myślała, że to wypłaca jej tamten ośrodek i że jej przysługuje.
Co mam dalej zrobić?????
decyzja o nienależnie wypłaconych ? - możemy taka wydać jak nie jesteśmy juz organem właściwym ?
almi
Stażysta
Od: 20 mar 2017, 11:16
Zajmuję się: ŚW/ZR/FA

Napisano: 17 kwie 2018, 15:03

tylko bezpodstawne wzbogacenie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się: