błąd w decyzji - do wszystkich - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 29 cze 2015, 11:05

wydałam decyzję o zwrocie dobrze ujęty okres przez pomyłkę wpisałam kwotę do zwrotu
dodam że dokumenty w sprawie są w sądzie ponieważ Pan złożył skargę od decyzji SKO - które utrzymało decyzję o uznaniu za nienależnie moja decyzja o zwrocie minęła się ze skargą do Sądu. od której już nie złożono odwołania

Czy mogę teraz coś z tą pomyłką zrobić, a jak tak to co po koleji?
zuzzanna

Napisano: 29 cze 2015, 12:14

ponawiam
zuzzanna

Napisano: 29 cze 2015, 12:16

Po pierwsze primo: czy wydałaś decyzję o zwrocie zanim uprawomocniła się decyzja o uznaniu za nienależnie pobrane ? Bo trochę chaotyczny ten post jest.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 29 cze 2015, 12:46

po uprawomocnieniu wydałam
źle wpisałam kwotę jaką należy zwrócić
zuzzanna

Napisano: 29 cze 2015, 13:04

Art. 113 par. 1 kpa
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor

Napisano: 29 cze 2015, 13:53

ale czy ja mogę zrobić to teraz jak wszelka dokumentacja znajduje się w sądzie a ośrodek dysponuje tylko kopią
zuzzanna

Napisano: 29 cze 2015, 15:38

No to od której decyzji było odwołanie i kiedy? Która sprawa jest w sądzie? Rozumiem, że wydałaś decyzję o uznaniu za NP, klient się odwołał, SKO utrzymało w mocy, poszła skarga do Sądu? Jeżeli tak, to decyzja o uznaniu za NP jest cały czas nieprawomocna, więc nie można wydać decyzji o zwrocie. W której decyzji był błąd? Już w tej o uznaniu NP?
Zofia
Podinspektor

Napisano: 30 cze 2015, 8:52

wydałam decyzję o uznaniu za nienależnie pobrane - odwołanie do SKO - utrzymanie w mocy _
dla pewności zadzwoniłam do SKO aby zapytać czy wydajać decyzje o zwrocie mam czekać 14 dni na uprawomocnienie czy 30 - czas złożenia skargi. (pani w SKO udzieliła odpowiedzi że 14)
wiec zrobiłam decyzję po 14 dniach o zwrocie
wtedy pan wysłał skarge na decyzję SKO która utrzymała moją decyzję w mocy o uznaniu za nienależne
błąd mam w decyzji o zwrocie okres mam dobry tylko kwotę wpisałam źle
zuzzanna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem