Błagam o pomoc bo zwariuje! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 28 maja 2014, 8:37

W sygnity zle a wrecz wogole nie chce mi przyznawca skladek spolecznych... za każdym razem wyswietla sie komunikat:
Na rok 2014 i miesiąc czerwiec brak pozycji planu wypłat w świadczeniu (podstawie), w ramach którego przyznawana jest składka!

Czy tez macie takie problemy i takie błędy? :roll:
Czy znacie jakies sposoby ?
Mam juz porobione wywiady, chce wystawiac decyzje a tu ciegle coś :|
wiesia`14

Napisano: 28 maja 2014, 8:45

jak próbowałam robić decyzje na ZDO w SYGNITY, to według tego co program proponuje wprowadziłam dwa razy wniosek o ZDO. W pierwszym, w decyzji miałam ZDO do 14.05.2014, składkę społeczną za cały okres do 14.05.2014 a za maj w kwocie 66,80 i odsetki 279,48 - w decyzji napisało że to są odsetki za okres od 01.05.2014 do 31.05.2014.
Jak zrobiłam drugą decyzję na "drugi wniosek", to przyznało mi ZDO od 15.05.2014 bezterminowo, składkę społeczną w kwocie za maj 81,11 zł.
Nie zgadza mi się składka społeczna w sumie za maj - bo wyniosła 147,91 a powinna być 143,10 - za duża różnica jak na zaokrąglenia...
brak słów
Dagg

Napisano: 28 maja 2014, 8:47

Czyli co dwa razy jeden wniosek mam wprowadzać ? i robić DWIE decyzje jesli mam JEDEN wniosek?
a czy mogłabym dwa razy wprowadzić wniosek a pozniej zrobić JEDNA decyzję dla wydruku ? Co o Tym sadzicie ?
wiesia`14

Napisano: 28 maja 2014, 9:05

Niech się ktoś wypowie błagam :?: :cry:
wiesia`14

Napisano: 28 maja 2014, 9:19

ja osobiście nie widzę podstaw do wydawania dwóch decyzji - a konkretnie nie mamy podstaw aby wydać decyzję na okres krótszy niż orzeczenie o niepełnosprawności

próbuję robić na jednym wniosku i jednej decyzji - ręcznie dodaję zasiłek dla opiekuna i jest ok
problem jest ze składką społeczną - nijak nie da rady jej przyznać dalej niż do 14.05.2014 - jak próbuję zmieniać to ciągle mam jakieś komunikaty i nie da rady zaakceptować - więc lipa....
pisał już ktoś do sygnity???
Dagg

Napisano: 28 maja 2014, 10:48

ja mam takie ifo z sygnity, dziś otrzymałam:

na podsatwie ustaleń z serwisem SYGNITY proponuję :
1. kolejnne czynności przy wydawaniu decyzji da opiekuna :
-rejestrujemy wniosek dla opiekuna
- tworzymy decyzję wyrównującą świadczenia ( od 31 sierpnia 2013 do 15 maja 2014)
-rejestrujemy ponownie taki sam wniosek dla opiekuna
- tworzymy decyzję przyznajaca swiadczenie dla opiekuna( czas trwania świadczenia jest okeślony datą końca orzeczenia- w przypadku gdy orzeczenie jest na czas nieokreślony pole data do zostawiamy puste)

2. system prawidłowo naliczy odsetki w decyzji wyrównujacej świadczenia ( wg informacji z wczesniejszego mala) tylko wówczas gdy została poprawnie zamknieta decyzja na świadczenie pielęgnacyjne dla opiekuna
tzn w planie wypłat od lipca 2014 status wypłaty musi być: wygasła ( nie zrealizowana w wyniku zamknięcia realizacji świadczenia)
Naatalia

Napisano: 28 maja 2014, 10:52

Naatalia i co wystawić mam dwie decyzje ? przeciez tak nie moge jesli mam JEDEN wniosek ?
wiesia`14

Napisano: 28 maja 2014, 11:01

Niech się ktoś wypowie błagam :(
wiesia`14

Napisano: 28 maja 2014, 11:33

:?: :?: :?: :?: :?:
wiesia`14

Napisano: 28 maja 2014, 12:21

czy komuś udało się zrobić dobrą (lub dobre) decyzje na ZDO w SYGNITY? razem z odsetkami, ze składkami społecznymi i zdrowotnymi dla choćby najprostszego przypadku gdy osoba ma ZDO od 01.07.2013 i ma mieć nadal?? Jeśli tak to jak to zrobiliście? bo mi się nie udaje - walczę ze składką społeczną. Za maj ciągle mi wychodzi w sumie 147,91 i nie mogę tego zmienić
Dagg

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x