Hej, ja sprawdzam tylko jak mam wątpliwości np. jak nigdy nie korzystał z pomocy i nie ma go w CBB
Hej, ja nie piszę wówczas o 13'+ 14' zgodnie z art. 12 kpaKarollla pisze: ↑26 wrz 2024, 11:36Jak się odnosicie do zapisu Instrukcji pozyskania danych z bazy ZUS dla celu bonu energetycznegoPiszecie do ZUS/KRUS o 13 i 14?Nie musisz też pozyskiwać danych z ZUS, zarówno w zakresie wysokości dodatkowego rocznego świadczenia netto, jak również wysokości składek zdrowotnych członka gospodarstwa domowego, jeśli bez odliczania tych danych strona spełnia kryterium dochodowe do przyznania bonu energetycznego w pełnej kwocie.
DziękiIśka75 pisze: ↑26 wrz 2024, 12:32Hej, ja nie piszę wówczas o 13'+ 14' zgodnie z art. 12 kpaKarollla pisze: ↑26 wrz 2024, 11:36Jak się odnosicie do zapisu Instrukcji pozyskania danych z bazy ZUS dla celu bonu energetycznegoPiszecie do ZUS/KRUS o 13 i 14?Nie musisz też pozyskiwać danych z ZUS, zarówno w zakresie wysokości dodatkowego rocznego świadczenia netto, jak również wysokości składek zdrowotnych członka gospodarstwa domowego, jeśli bez odliczania tych danych strona spełnia kryterium dochodowe do przyznania bonu energetycznego w pełnej kwocie.
poinformuj, że skierujesz wniosek do sądu o ustalenie miejsca zamieszkania dzieciDo miejsca zamieszkania dziecka odnosi się art. 26 Kodeksu cywilnego (dalej: k.c.). Zgodnie z tym przepisem miejscem zamieszkania dziecka, które pozostaje pod władzą rodzicielską, jest miejsce zamieszkania jego rodziców albo tego z rodziców, któremu wyłącznie przysługuje władza rodzicielska lub któremu zostało powierzone wykonywanie tej władzy (§1). Z kolei jeżeli władza rodzicielska przysługuje na równi obojgu rodzicom, którzy mają osobne miejsce zamieszkania, to wówczas miejsce zamieszkania dziecka jest u tego z rodziców, u którego dziecko stale przebywa, a jeżeli dziecko nie przebywa w sposób stały u żadnego z rodziców – miejsce zamieszkania określa sąd opiekuńczy (§2).
Tak oczywiście poinformowałam, że pierwszy wniosek zostanie pozytywnie rozpatrzony.Tom. pisze: ↑27 wrz 2024, 13:55poinformuj, że skierujesz wniosek do sądu o ustalenie miejsca zamieszkania dzieciDo miejsca zamieszkania dziecka odnosi się art. 26 Kodeksu cywilnego (dalej: k.c.). Zgodnie z tym przepisem miejscem zamieszkania dziecka, które pozostaje pod władzą rodzicielską, jest miejsce zamieszkania jego rodziców albo tego z rodziców, któremu wyłącznie przysługuje władza rodzicielska lub któremu zostało powierzone wykonywanie tej władzy (§1). Z kolei jeżeli władza rodzicielska przysługuje na równi obojgu rodzicom, którzy mają osobne miejsce zamieszkania, to wówczas miejsce zamieszkania dziecka jest u tego z rodziców, u którego dziecko stale przebywa, a jeżeli dziecko nie przebywa w sposób stały u żadnego z rodziców – miejsce zamieszkania określa sąd opiekuńczy (§2).
ustawa ci wprost odpowiada: można być tylko w jednym gospodarstwie + kto pierwszy ten lepszy. I nic nie trzeba we wnioskach poprawiać tylko zgodnie z tym rozpatrzeć wnioski
zawiadomienie o odmowie z możliwością zapoznania się z aktami z jednoczesnym przedłużeniem terminu