brak 2 imienia - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 mar 2015, 12:01

witam
dzisiaj wprowadzałam karty i zamówiłam, za chwilę zauważyłam, że jedno dziecko nie ma wpisanego 2 imienia. Próbowałam edytować jednakże edycja wszystkich danych jest tylko przy wnioskodawcy a przy pozostałych członkach rodziny jest tylko edycja adresu zamieszkania, jak mogę to poprawić pomóżcie pilnie proszę ???
anka//

Napisano: 09 mar 2015, 15:41

Zadzwoń żeby ci cofnęli wniosek
adaw

Napisano: 10 mar 2015, 9:17

dzwoniłam, jeśli karty są w produkcji to nie cofną wniosku, a do produkcji pobierane są wnioski o 8 rano i o 13 . Tak że jeśli wnioski zmienią status z zamówionych na w produkcji to wniosku nie cofną . Komuś cofnęli jak wnioski były w produkcji ?
anka//

Napisano: 10 mar 2015, 9:29

Nie masz co panikować. Gdybyś wpisała drugie imię zamiast pierwszego to można by mówić o błędzie. Wpisałaś prawidłowo nazwisko i pierwsze imię więc nie ma błędu. Przecież w większości przypadków czy to w umowach bankowych czy też np. w rozliczaniu Pit podają ludzie pierwsze imię, nie wpisując drugiego i umowa czy też pity są poprawne. Zostaw i wydaj KDR tak jak zamówiłaś.
J23

Napisano: 13 mar 2015, 12:03

do 323 a Ty byś nie anulowała karty tylko byś wydała? Czy ktoś jeszcze jak nie wpisał do systemu 2 imienia to nie anuluje kart tylko wydaje osobie tylko z 1 imieniem ? czy wogóle to jest dopuszczalne i nikt mi tego nie zarzuci kiedyś ?
anka//

Napisano: 13 mar 2015, 14:31

Ja miałam taką sytuację. Wnioskodawczyni napisałam tylko jedno imię, a nie dwa. Przy odbiorze poinformowałam, że przez pomyłkę nie wpisałam drugiego imienia. Przekazałam, że jeśli chce to mogę zamówić drugą kartę z dwoma imionami. Wzięła ta z jednym imieniem i nie chciała, że jej ponownie zamawiać z dwoma imionami.
To że jest tylko jedno imię nie jest problemem. Najważniejsze, żeby było wpisane pierwsze imię, a nie drugie ;)
Tak więc ja zostawiłam wybór właścicielce karty i w konsekwencji nic nie poprawiałam.
frogi

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x