karty nie zostały odebrane - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 09 mar 2015, 9:50

Witam. Co robicie w przypadku, gdy ktoś nie odbiera kart? Karty leżą już u mnie chyba ze dwa miesiące. Babka, która złożyła wniosek dostała sms-a, że karty są do odbioru, ale się nie zgłosiła. Dzwoniłem chyba z 10 razy - "tak, tak wiem jutro odbiorę..." i do dziś jej nie ma teraz to nawet telefonów nie odbiera. Co mam zrobić z tymi kartami? Poradzi ktoś coś?
jr79

Napisano: 09 mar 2015, 9:59

Wpiąć do akt i nich sobie leżą, w systemie zostawić jako niewydane
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2015, 14:34

Też tak mam i nikogo nie zmuszę żeby przyszedł po kartę. Mam je w aktach i wiszą w systemie jako dostarczone do gminy i tyle.
MisaK

Napisano: 10 mar 2015, 16:12

Wysłać karty pocztą ze zwrotką i po problemie. Tak przynajmniej mówili na szkoleniach
smerfetka1234

Napisano: 11 mar 2015, 9:40

Ha Ha ha ..... wysyłka ze zwrotką to jakieś 6.10, za czyje to pieniądze? bo koszty obsługi tego nie pokryją?????
....

Napisano: 13 mar 2015, 15:20

A mi na szkoleniu Pan odradził wysyłanie kart, poradził aby wysłać zawiadomienie więc napisałam:
"GOPS zawiadamia, że złożony przez Panią wniosek o przyznanie KDR został zrealizowany. Do odbioru są KDR dla następujących członków rodziny wielodzietnej: ..... Karty należy odebrać w siedzibie ośrodka ..... adres .... w godzinach...."
No i Pani zaraz po otrzymaniu pisma odebrała karty
Marjolka21

Napisano: 13 mar 2015, 15:50

Ciężko wam zadzwonić i przypomnieć się? Przecież każdy wnioskodawca podaje nam numer telefonu... Ale wy lubicie sobie życie utrudniać...
Martini
Stażysta
Od: 19 maja 2014, 10:46
Zajmuję się:

Napisano: 13 mar 2015, 15:58

Martini pisze:Ciężko wam zadzwonić i przypomnieć się? Przecież każdy wnioskodawca podaje nam numer telefonu... Ale wy lubicie sobie życie utrudniać...
Przeciez my piszemy o przypadkach, gdy ktoś nie odbiera kart a był juz informowany kilka razy o koniecznsosci odbioru
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x