Brak decyzji Covidowej
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/Sr
- Kontakt:
Brak decyzji Covidowej
Witam zorientowałam się , że 1 osobie nie przedłuzyłam zp na Cowida skonczyło się w listopadzie 2020r . Mój błąd czy mogę teraz tej osobie wyrównac 2021 , 2022 , 2023 ro na podstwie art. 31 jeśli osoba nie wyrobiła sobie orzezcenia i nie myśli tego robić
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Sw
- Kontakt:
Re: Brak decyzji Covidowej
Mam podobną sytuacje, z tym że u mnie skończyło się w listopadzie 2022 r. Kontaktowałam się z osoba lecz nie odbierała telefonów i nie oddzwaniała.
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
a skąd masz info, że strona nie chce składać wniosku na komisje ? jeśli od tej osoby ja robię notatkę służbową lub biorę oświadczenie od strony i nie przedłużam, bardziej oświadczenia brałamDorciaS pisze: 28 cze 2023, 15:01 Witam zorientowałam się , że 1 osobie nie przedłuzyłam zp na Cowida skonczyło się w listopadzie 2020r . Mój błąd czy mogę teraz tej osobie wyrównac 2021 , 2022 , 2023 ro na podstwie art. 31 jeśli osoba nie wyrobiła sobie orzezcenia i nie myśli tego robić
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR, ŚW, FA
- Kontakt:
jasiak pisze:a skąd masz info, że strona nie chce składać wniosku na komisje ? jeśli od tej osoby ja robię notatkę służbową lub biorę oświadczenie od strony i nie przedłużam, bardziej oświadczenia brałamDorciaS pisze: 28 cze 2023, 15:01 Witam zorientowałam się , że 1 osobie nie przedłuzyłam zp na Cowida skonczyło się w listopadzie 2020r . Mój błąd czy mogę teraz tej osobie wyrównac 2021 , 2022 , 2023 ro na podstwie art. 31 jeśli osoba nie wyrobiła sobie orzezcenia i nie myśli tego robić
Jak dana osoba sama twierdzi, że nie będzie stawał na komisję to jak wezmę od niej oświadczenie, że nie chce stawać na komisję, nie będzie się starał o uzyskanie nowego orzeczenia to wtedy jest możliwość, żeby nie przedłużać na podstawie ustawy Covidowej? I czy tam samo będzie w przypadku przepisów, które wejdą w życie od 6.08.2023 r.?
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Przecież jest weryfikacja eksmoon można sprawdzić czy osoba nie dostała już nowego orzeczenia
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, świadczenia rodzinne
- Kontakt:
orzeczenia nie będzie w eksmoonie jeśli osoba złożyła wniosek i jeszcze nie dostała nowego orzeczenia, ale też kiedy osoba była na komisji i nie została zaliczona do osób niepełnosprawnych lub stopnia niepełnosprawności - w pierwszym przypadku można przedłużyć, a w drugim nieanetag pisze:Przecież jest weryfikacja eksmoon można sprawdzić czy osoba nie dostała już nowego orzeczenia
-
- Praktykant
- Zajmuję się: śr
- Kontakt:
Oświadczenia o złożeniu wniosku miały sens dla orzeczeń przedłużanych na podstawie art. 15h pkt 1 - kończących się do 7 marca 2020 r. Po tej dacie nie można wymagać, żeby ktoś złożył wniosek o wydanie orzeczenia - art. 15h pkt 2.jasiak pisze:a skąd masz info, że strona nie chce składać wniosku na komisje ? jeśli od tej osoby ja robię notatkę służbową lub biorę oświadczenie od strony i nie przedłużam, bardziej oświadczenia brałamDorciaS pisze: 28 cze 2023, 15:01 Witam zorientowałam się , że 1 osobie nie przedłuzyłam zp na Cowida skonczyło się w listopadzie 2020r . Mój błąd czy mogę teraz tej osobie wyrównac 2021 , 2022 , 2023 ro na podstwie art. 31 jeśli osoba nie wyrobiła sobie orzezcenia i nie myśli tego robić
W tym przypadku orzeczenie było do listopada 2020 r. i powinno być przedłużone z urzędu bez wymagania od zainteresowanego jakichkolwiek oświadczeń czy złożył wniosek czy nie. Były o tym pisma z MRiPS z kwietnia i listopada 2020 (gdzieś na forum są). Gorzej bo logika wskazuje, że trzeba wypłacić, tylko jak?
Jeśli mamy wątpliwość czy i na jaki okres przedłużono ważność orzeczenia można zapytać w zespole ds. orzekania o niepełnosprawności - są zobowiązani udzielić odpowiedzi.
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
ja biorę oświadczenia tylko od osób, które nie składają wniosku na komisjejasiak pisze: 29 cze 2023, 8:21a skąd masz info, że strona nie chce składać wniosku na komisje ? jeśli od tej osoby ja robię notatkę służbową lub biorę oświadczenie od strony i nie przedłużam, bardziej oświadczenia brałamDorciaS pisze: 28 cze 2023, 15:01 Witam zorientowałam się , że 1 osobie nie przedłuzyłam zp na Cowida skonczyło się w listopadzie 2020r . Mój błąd czy mogę teraz tej osobie wyrównac 2021 , 2022 , 2023 ro na podstwie art. 31 jeśli osoba nie wyrobiła sobie orzezcenia i nie myśli tego robić
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/FA/dodatki paliwowe/zaśw. czyste powietrze
- Kontakt:
Cześć też mam problem, że nie zrobiłem przedłużenia wypłaty zasiłku pielęgnacyjnego od kwietnia 2023 na podstawie decyzji covidowej. Co poradzicie w tej sytuacji?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/FA/dodatki paliwowe/zaśw. czyste powietrze
- Kontakt:
Hej, poradźcie co będzie najlepsze gdy nie zrobiło się decyzji covidoej i pani od kwietnia nie otrzymuje zasiłku. Zrobić jeszcze decyzję covidową z dniem 5 sierpnia i od razu przedłużającą ?
Oprócz Brak decyzji Covidowej - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
składki przy świadczeniu pielęgnacyjnym dla Ukrainki
UKR wyjechała przelew wrócił
czyste powietrze
Zmieniacie dec. UKR
okresy składkowe do kiedy płacić - pomożecie ?
Sentencja dec. przy ZP - art. 24 ust.2a u ś.r. a już przyznany ZP ,,starą dec.''
wywiad alimentacyjny u rodzeństwa przy świadczeniu pielęgnacyjnym
Covid przedłużka
uzysk świadczenie rehabilitacyjne
uchylenie ZP z jaką datą?
Dieta kierowcy z roku bazowego
zgłoszenie dziecka (członka rodziny) do ubezpieczenia przy świadczeniu pielęgnacyjnym
zawiadomienie wszczęcie postępowania covid
status dziecka UKR
ŚP przyznane przez SKO kto przedłuża decyzję
BE skład rodziny a rodzina zastępcza