Brak dodatku za program wspieraj seniora - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 09 lut 2021, 18:59

Witam. Nie pracuję w MOPSIe tylko w instytucji, ktorej MOPS zlecił wykonywanie tych zakupów. MOPS twierdzi, że nie wie czy dostanę dodatek, bo jeśli będą to 3 lub 4 zakupy w miesiącu to dodarku nie bedzie. Pracuję na część etatu i jestem w gotowości nawet po godzinach, dodam, że telefony w sprawie rych zakupów odbieram zawsze po swoich godzinach pracy. Rzecz w tym, że pieniądze, których MOPS nie chce zapłacić mi za koordynację najpewniej trafią do pracowników MOPS bynajmniej nie zmęczonych dzwiganiem kilkunastokilogramowych zakupów po śniegu i lodzie. Kto to w końcu kontroluje? Gdzie to zgłosić? Dodam, ze jestem osobą niepełnosprawną ruchowo, powinnam się oszczędzać, jednak w ubieglym roku robiłam zzakupy dla seniorów, ale dostałam dodatek,przy moich zarobkach liczy się każdy grosz. Czy jest to zgodne z założeniem programu,żeby pracownicy tyrali za darmo? Czy jest jakaś furtka prawna, która zmusiłaby MOPS do wypłaty dodatku? Jak wyglądało to u Was?
Aloe
Praktykant
Od: 09 lut 2021, 18:16
Zajmuję się: Doradztwo zawodowe

Napisano: 10 lut 2021, 13:10

Skoro po pracy to powinna być umowa, na jakiej podstawie wykonujesz te czynności?
klementyna
Stażysta
Od: 02 mar 2016, 9:14
Zajmuję się:

Napisano: 10 lut 2021, 18:14

Instutucja, w której pracuje jest wykonawcą tego zadania. Być może będzie jakaś umowa pomiędzy instytucją a MOPSem, bo w listopadzie i grudniu żadnej umowy nie miałam dostałam 200 zł brutto za 16 zakupów...ale wynagrodzenie było wypłacane przez instytucję, w której pracuję. Na razie wszystko jest "na gębę", a wiemy tylko tyle, że MOPS zwróci nam pieniądze za paliwo, gdyż jeździmy służbowymi samochodami.
Aloe
Praktykant

Napisano: 10 lut 2021, 18:16

Zakupy robię w trakcie pracy, natomiast odbieram telefony i ddzwonię do tych ludzi już po godzinach pracy.
Aloe
Praktykant

Napisano: 11 lut 2021, 14:19

To na jakiej podstawie była tamta wypłata? Nie bardzo rozumiem. U nas nie było chętnych seniorów, ale osoby które miały to robić miały dostać umowy zlecenia. Wiem że można dać pracownikowi dodatki ale to też nie na gębę przecież. Może jeszcze ktoś się wypowie :). Nie swojego możesz zapytać przełożonego o co biega?
klementyna
Stażysta
Od: 02 mar 2016, 9:14
Zajmuję się:

Napisano: 17 lut 2021, 19:35

Przepraszam za milczenie, ale nie mogłam doprosić się paska wynagrodzenia za grudzień, wiem że zarobiłam ciut więcej tylko nie wiem z jakiego tytułu. Nie dziwilabym się, gdyby to była premia uznaniowa. :lol: wiem, ze teraz mops podpisał umowę z instytucją, w której pracuję, ale o moim wynagrodzeniu mówią:"jeżeli to będą 3_-4 zakupy to nie dostanę nic" żadnych konkretów żenujące. Całkiem możliwe, że zakupów będzie 5 w miesiącu, też nie dostanę nic. Nie wiem jak jest spisana ta umowa, wygląda to niezbyt czysto.
Aloe
Praktykant

Napisano: 18 lut 2021, 8:22

Wydaje mi się, że powinnaś się przyjrzeć swojej umowie z instytucją, w której pracujesz. To z niej powinno wynikać, jakie dodatki Ci przysługują, a nie z umowy między MOPS a instytucją.
LuuLane
Starszy referent
Od: 15 maja 2017, 7:44
Zajmuję się: PS/KDR/LZI
hobbystycznie wszystko inne, bo lubię się mądrzyć :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x