Witam,
Mam pytanie Pani przyniosła faktury na kwotę 334 zł, przyznane stypendium wynosi 560 zł....i otrzymałam informację, że na większą kwotę już nie dostanę faktur co w takiej sytuacji zrobić ? POMOCY pierwszy raz zajmuje się stypendiami
dodatkowo jeszcze wypisujesz decyzje?? ja bije tylko pieczątkę na jaką kwotę zatwierdzam do wypłaty...mag027 pisze:Oczywiście, że można. Wtedy wypłacasz tylko do wysokości faktur i opisujesz w decyzji dlaczego. Mam kilkanaście takich przypadków.
Teraz w czerwcu pisałam normalnie decyzje o przyznanym stypendium za okres od 01.01. do 30.06.2018r. W grudniu pisałam decyzje na okres od 01.09. do 31.12.2017r. Inna sprawa, że my to źle robimy, bo nie wiem, jak mogę zmieniać decyzję, która skończyła się w grudniu. Byłam z tym u prawniczki razem z z-cą kierownika. Mówię, że na szkoleniu uczono mnie, że przyznaje się stypendium na cały rok szkolny a potem pisze się decyzję zmieniającą. Prawniczka przyznała mi rację, z-ca kierownika też ale kierowniczka twierdzi, że tak robić nie można, bo to jest już inny rok budżetowy. Kontrola była w tamtym roku i nic nam nie zarzuciła. Ale to już osobny temat. A wracając do tematu z tego wątku to robię 2 rodzaje decyzji:gabrielazosip pisze:dodatkowo jeszcze wypisujesz decyzje?? ja bije tylko pieczątkę na jaką kwotę zatwierdzam do wypłaty...mag027 pisze:Oczywiście, że można. Wtedy wypłacasz tylko do wysokości faktur i opisujesz w decyzji dlaczego. Mam kilkanaście takich przypadków.