brak koordynacji jaki skład rodziny?

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Nowa34
Referent
Zajmuję się: ZR,FA,500+
Kontakt:

brak koordynacji jaki skład rodziny?

Post autor: Nowa34 »

Witam wszystkich. Wnioskodawczyni złożyła wniosek na zasiłek rodzinny na syna, ojciec zmarł. Sytuacja czysta. Ale.. Właśnie. Kobieta urodziła w październiku nowe dziecko z partnerem, który pracuje za granicą. Wysłałam wszystkie wnioski do koordynacji. Dostałam pismo zwrotne, że w przypadku pierwszego dziecka nie zachodzi koordynacja. I stąd moje pytanie. Czy do składu rodziny wpisuję wszystkich włącznie z ojcem dziecka drugiego i biorę jego dochody oraz nie przyznaję pani samotnego na pierwszego syna? Czy jednak postąpić inaczej. Temat pewnie był wałkowany już nie raz ale wolę się upewnić. Bardzo proszę o podpowiedź czy dobrze myślę.
Awatar użytkownika
Marcelino
Starszy referent
Zajmuję się: sr/sw
Kontakt:

Re: brak koordynacji jaki skład rodziny?

Post autor: Marcelino »

Piszesz że nie wiesz kto w składzie rodziny a z kolei że już masz odp że nie zachodzi koordynacja.... Jest nowy wniosek czy jak? a Strona w ogóle kogo podaje do składu (ojciec znany czy nie, żyją razem czy jak?)
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Nowa34
Referent
Kontakt:

złożyła jeden wniosek na pierwszego syna i tam była w składzie rodziny ona i syn. Po miesiącu urodziła i przyniosła wniosek na drugie dziecko i do składu ona, 1wszy syn, drugi syn i ojciec dziecka 2 pracujący za granicą. Spakowałam wszystko i wysłałam do wojewody z zapytaniem o koordynację. i dostałam odpowiedź że na pierwszego syna nie zachodzi koordynacja mimo że po korekcie w składzie rodziny byli wszyscy. A ojciec pierwszego dziecka nie żyje.
Awatar użytkownika
Marcelino
Starszy referent
Zajmuję się: sr/sw
Kontakt:

Post autor: Marcelino »

Jak dla mnie traci samotne od miesiąca następnego po urodzeniu nowego dziecka czyli od listopada jak nowy tatuś w składzie, a to że na pierwsze nie zachodzi koordynacja nie znaczy że na drugiego nie zajdzie, ale jak na razie nie masz na ten temat wiedzy?
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Nowa34
Referent
Kontakt:

na drugie mam koordynację na pierwsze nie. dlatego właśnie trochę się zakręciłam ze składem bo z tatusiem nowym jak wezmę jego dochód to i tak przekracza. ale wole się upewnić. Dzięki wielkie.
ODPOWIEDZ