Taki właśnie mam zamiar. Tylko zastanawiam się jak to napisać.
Taki właśnie mam zamiar. Tylko zastanawiam się jak to napisać.
Dlaczego zawiść??
Nie spełnia jeśli pracowała tylko przy świadczeniach o których piszesz. Jest pismo ministerstwa dot. oficjalnego stanowiska i interpretacji stażu w pomocy społecznej, w którym piszą że trzeba wykonywać zadania ujęte w ustawie o pomocy społecznej. Więc alimenty czy rodzinne nie są takimi zadaniami. Jest również dostępnych wiele wyroków sądowych w tej sprawie, gdzie orzecznictwa w podobny sposób definiują "staż w pomocy społecznej"lutek107 pisze: ↑25 lis 2021, 9:37Proponuję dać sobie spokój bo nic z tego nie będzie. Jeżeli osoba przez 5 lat pracowała wykonując zadania świadczeń rodzinnych i alimentacyjnych i odbywało się to w ops, to jak najbardziej spełnia ustawowe wymogi. W ustawie jest zapis "co najmniej 3-letni staż pracy w pomocy społecznej oraz specjalizację z zakresu organizacji pomocy społecznej". Chyba, że odbywało się to w ramach innych struktur. To wtedy mozna powiadomić służby wojewody. Oni to prześwietlają.
nikt mnie nie zwolnił. Przeniosłam się dawno do innego mopsu. Zanim ta Pani dostała kierownicze stanowisko. Tylko szlak mnie trafie, że ludzie dostają robotę po znajomości mimo nie spelniania wszystkich przesłanek zawartych w ustawie. Ja cięzko pracuję na to aby móc w przyszłości dostać kierownicze stanowisko, kończyłam kursy specjalistyczne i zasuwam przy zadaniach wynikajacych z ustawy o pomocy społecznej, żeby wyroboić sobie staż pracy. I bardzo proszę nie spekulować tego czy ktoś mnie zwolnił czy nie.Horison pisze: ↑25 lis 2021, 11:20Na jakiej podstawie Pani moze twierdzic, ze Pani kierownik brakuje kwalifikacji ? Pewnie wie od ossob trzecich, ktore tez nie moga wiedziec, Organ nadrzedny to gmina lub urzad miasta, i to oni majawzglad w dokumenty zatrudniajac osobe na dane stanowisko i skoro Pani Kierownik zostala przyjeta poprzez analize dokumentow, to chyba odpowiedzialnosc spoczywa na Wojcie czy Burmistrz. Pani chce walczyc z wiatrakami, wyglada na to ze nowa Pani kierownik zwolnila Pania z pracy, Pani chce sie mscic i szuka dziury w calym. Nawet jesli znajdzie sie jakas przeslanka zeby odwolac Pania kierownik ze stanowiska, nic Pani nie zyska.
Mam tą wiedze po prostu. Nie jest ważne skąd. Medalu nie oczekuje. Mam kilka innych z dziedziny typowo sportowej i takowe mi wystarczają.Horison pisze: ↑25 lis 2021, 11:39Dalej nie odpowiedziala Pani, skad te wnioski, ze Pani kierownik nie posiada odpowiednich kwalifikacji, zeby objac dane stanowisko. Nawet jesli cos Pani wskora w tej sprawie ( w co watpie ), nikt Pani medalu za wzorowa postawe nie przyzna. Z niektórymi rzecami warto sie po prostu pogodzic. Szkoda nerwow i ciagnacego sie " smrodu " przeszlosci. Pozdrawiam.