Mam taką sytuację: do umowy na sprzęt elektroniczny wprowadziłam dwa rozliczenia - zakup laptopa i drukarki osobno, w dość odległych terminach. Chyba system nie ogarnia Rozliczenia "przeszły", są w zakładce dofinansowanie wypłacone. Teraz przy próbie rozliczenia umowy:
1. brak opcji rozlicz pod widokiem umowy podpisanej
2. nie działa również sposób wnioski zatwierdzone-> zmiana statusu na dofinansowanie wypłacone (brak tego kafelka)->umowy podpisane->rozlicz
Jakieś pomysły jak wybrnąć z tej sytuacji?
Hmm w sumie nie wiem czy system by mógł "trzymać" to rozliczenie. Ale teraz i tak chyba się z tym nic nie zrobi, bo jeśli wnioskodawca wysłał już całkiem nowe rozliczenie, to drugi raz nie będzie wysyłał.
Ja miałam kilka razy sytuację, że przyznałam jakąś kwotę, przy rozliczeniu okazało się że wnioskodawcy należy się kwota niższa i gdy wypłaciłam właściwą niższą kwotę, to właśnie nie mogłam rozliczyć umowy, bo system czytał to jakby jeszcze została jakaś kwota do rozliczenia. W oddziale mi powiedzieli bym aneksowała, czyli wpisała właściwą kwotę i wtedy przeszło
aa jednak. tutaj był problem, w tym rozliczeniu do poprawy. Zalogowałam się na konto wnioskodawcy i próbowałam wysłać (z kwotą wymyśloną, żeby i tak od razu odrzucić ) ale system nie puszczał bo jakieś tam błędy w nawiązaniu do już złożonych rozliczeń. Wystarczyło tylko że w tym "do poprawy" zaczęłam coś zmieniać, i zmienił się status na "zapisany roboczo". Wtedy u mnie z poziomu realizatora też zniknęło z tych rozliczeń do poprawy. I wtedy zadziałał ten drugi sposób rozliczenia umowy