Brak rozliczenia w Urzędzie Skarbowym
- Simen
- Referent
- Zajmuję się: ŚW, 500+, z doskoku FA, ochrona danych osobowych.
- Kontakt:
Brak rozliczenia w Urzędzie Skarbowym
Kobieta złożyła wniosek o ŚW, w 2016r pracowała na umowę zlecenie i miała działalność gospodarczą (zasady ogólne), dochody te utraciła,zobowiązałem ją do dostarczenia PIT B i PIT 11 za 2016r bo ich nie miała. po pozyskaniu danych z MF okazało się, że kobieta się nie rozliczyła w US. Co w takiej sytuacji?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW, ŚR, FA
- Kontakt:
Re: Brak rozliczenia w Urzędzie Skarbowym
Ja wezwałam osobę do dostarczenia zaświadczenia z US o wysokości dochodów z uwagi na to że nie mogę samodzielnie pozyskać danych z systemu. W tym przypadku osoba się nie rozliczyła więc wniosek został pozostawiony bez rozpatrzenia.
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
A zobacz teraz co Ci ustawa każe zrobić jak nie potrafisz samodzielnie pozyskać danych z systemu informatycznegosaratka pisze:Ja wezwałam osobę do dostarczenia zaświadczenia z US o wysokości dochodów z uwagi na to że nie mogę samodzielnie pozyskać danych z systemu. W tym przypadku osoba się nie rozliczyła więc wniosek został pozostawiony bez rozpatrzenia.

-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR, FA, DM
- Kontakt:
My wzywamy osobę do złożenia wyjaśnień kiedy mamy inne dane z PIT i z US, i od razu w wezwaniu informujemy że w przypadku błędnie rozliczonego dochodu wzywamy do dostarczenia dokumentu potwierdzającego złożenie korekty PITu.
Po otrzymaniu takiej informacji ponownie weryfikujemy dochód w US, czasami trzeba poczekać aż zostanie on zaktualizowany.
Po otrzymaniu takiej informacji ponownie weryfikujemy dochód w US, czasami trzeba poczekać aż zostanie on zaktualizowany.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW, ŚR, FA
- Kontakt:
oczywiście do US poszło pismo w odpowiedzi poinformowano nas, że osoba nie rozliczyła się chociaż powinna,
Oprócz Brak rozliczenia w Urzędzie Skarbowym - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Wnioskodawca przychodzi i oświadcza,że ryzygnuje
utrata - prawo do wychowawczego - a 3 miesiace
Listy wypłat gotówkowe a wgląd do danych osobowych
świadczenie wychowawcze wypłacane w ratach
Decyzja wojewody przyznająca świadczene
aktaulizacja wniosku- bip ministerstwa?
Dochód z umowy zlecenia poniżej 200 zł
Wniosek o zmiane św w związku ze zmiana syt życiowej
jaki typ sprawozdania wybrać SYGNITY
wniosek na kolejne dziecko - SYGNITY
nieletnia w rodzinie zastępczej URODZIŁA DZIECKO
niewypłacalny pracodawca - brak wypłaty od początku zatrudni