wniosek na kolejne dziecko - SYGNITY

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
karolina09
Podinspektor
Zajmuję się: SR, FA, SW
Kontakt:

wniosek na kolejne dziecko - SYGNITY

Post autor: karolina09 »

Pan pobiera 500+ na 1 i jedyne dziecko i złożył wniosek teraz na kolejne dziecko (w zw. z ur.) to wprowadzamy wniosek ze zmianą i typ: foramlny, i ma byc zaznaczone ze wniosku, że wnioskuje na 1wsze dziecko? nie odhaczać
galio
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/KDR
Kontakt:

Re: wniosek na kolejne dziecko - SYGNITY

Post autor: galio »

wniosek ze zmianą, typ: podstawa do zmiany decyzji, zaznaczasz na pierwsze i na kolejne dziecko, wtedy gdy zatwierdzasz decyzję jest kontynuacja na to pierwsze i przyznanie na drugie (nowonarodzone)
bryłka
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: bryłka »

karolina09 masz rację typ FORMALNY i nie odhaczasz :) jeśli dasz typ podstawa do zmiany dec. w przypadku urodzenia dziecka to nie policzy tego wniosku do sprawozdania
niki0
Referent
Zajmuję się: ŚW/FA
Kontakt:

Post autor: niki0 »

A ja wprowadzam to jako zupełnie nowy wniosek i wydaję zupełnie oddzielną decyzję,tylko na to nowe dziecko. I w tym samym czasie robię wniosek o zmianę tego z pierwszym dzieckiem i dopisuję nowe dziecko do składu rodziny żeby mi dochód przeliczyło na nowo. Taki mój sposób, bo wtedy mi jest łatwiej się odnaleźć :)
zochi
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/DM/DE/KDR
Kontakt:

Post autor: zochi »

niki0 pisze:A ja wprowadzam to jako zupełnie nowy wniosek i wydaję zupełnie oddzielną decyzję,tylko na to nowe dziecko. I w tym samym czasie robię wniosek o zmianę tego z pierwszym dzieckiem i dopisuję nowe dziecko do składu rodziny żeby mi dochód przeliczyło na nowo. Taki mój sposób, bo wtedy mi jest łatwiej się odnaleźć :)
Popieram.
magda33
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: magda33 »

Ja też robie jako oddzielny wniosek , tak jest bezpieczniej w przypadku gdy jest przekroczenie i trzeba uchylić. Bo szczerze to tak jak trzeba robić poprzez zmianę wedlug instrukcji Sygnity to ja nie rozumiem jak pozniej moglabym uchylić decyzje na pierwsze dziecko skoro ona jest zastapiona tą kolejną.
ODPOWIEDZ