Brak rozliczenia z US - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 22 sty 2016, 15:36

Pan X prowadzi od 06.2014r. własną działalność gosp. wydruk z empatii - brak deklaracji podatkowej za podany okres czyli 2014, składka zdrowotna w empatii widnieje pewna kwota. Wynika z tego, że Pan X się nie rozliczył. Co z tym fantem mam zrobić? jak policzyć jego dochód?
Proszę o pomoc może ktoś miał podobny przypadek.
ToJaToJa

Napisano: 22 sty 2016, 15:50

Może ma działalności na zasadach ryczałtu lub karty;.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2016, 15:57

Objaśnienia Ministerstwa:

W przypadku niezgodności pomiędzy danymi pozyskanymi w wyniku wywołania usługi, a informacjami pozyskanymi w trakcie postępowania administracyjnego, nie należy zakładać z góry większej wiarygodności danych pozyskanych z systemu zewnętrznego.

W przypadku rozbieżności należy przeprowadzić normalne postępowanie wyjaśniające na bazie pozyskanych informacji. Nawet w przypadku danych identyfikacyjnych może się zdarzyć, że wystąpi rozbieżność w wyniku braku synchronizacji aktualizacji danych pomiędzy systemami zewnętrznymi.

W przypadku uzyskania odpowiedzi potwierdzającej informacje uzyskane od beneficjenta obsługa sprawy jest kontynuowana rutynowo jak w przypadku przedstawienia poprawnego zaświadczenia.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 28 sty 2016, 15:39

Faktycznie ma działalność na podstawie ryczałtu ale to go nie zwalania z obowiązku rozliczenia się z US. I nadal nie wiem co mam dalej robić.
ToJaToJa

Napisano: 28 sty 2016, 15:40

wezwanie klienta do dostarczenia zaśw. - to jest ten przypadek, gdy ty nie możesz go uzyskać
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 28 sty 2016, 15:55

Dokładnie. Mam podobny przypadek. Emp@tia wskazuje mi, że nie ma deklaracji klienta za 2014r. (wskazany okres). Do wniosku natomiast mam dołączone Informacje PIT-11(tego samego klienta, właśnie za rok 2014). Okazuje się, że klient dochód miał tylko nie dopełnił obowiązku jego rozliczenia. Nasuwa mi się zatem wniosek (oby błędny), że empatia nie daje informacji o deklaracjach składanych przez płatników zaliczek na podatek, a jedynie informację o deklaracjach złożonych przez osobę weryfikowaną za jej pośrednictwem.Sęk w tym, ze na dobra sprawę każda odpowiedź emp@tii o takim charakterze powinnam weryfikować....w tym przypadku wskazówką były pity...ale gdyby ich nie było...
Monstr
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 30 kwie 2014, 20:52
Zajmuję się:

Napisano: 28 sty 2016, 16:06

ja dostalam zwrotna informacje z empatii ze osoba nie wystepuje w rejestrze E-Podatki...a na bank miala dochody i sie z nich rozliczyla :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 28 sty 2016, 16:07

no to jeszcze lepiej... :shock:
Monstr
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 30 kwie 2014, 20:52
Zajmuję się:

Napisano: 28 sty 2016, 16:18

kb pisze:ja dostalam zwrotna informacje z empatii ze osoba nie wystepuje w rejestrze E-Podatki...a na bank miala dochody i sie z nich rozliczyla :)
A to nie jest tak, że powinno Ci wypluć informacje zerowe?
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 28 sty 2016, 16:20

a jak moglo zerowe skoro w ogole takiego kogos tam nie ma, nawet z zerem :D to ludzie co pracuje od wielu wielu lat i przykladnie rozliczaja sie z fiskusem i nawet ulge na dzieci dostali:D w rejestrze nie wystepuja :D:D:D
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x