Brak rozliczenia z US - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 28 sty 2016, 16:21

bo to zły rejestr jest
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 28 sty 2016, 16:22

Zakładając że nie było jakiejś literówki np. w imieniu lub nazwisku lub peselu, a oni faktycznie się sumiennie rozliczali, to znowu musi to być błąd Empatii albo samego systemu informatycznego MF.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 28 sty 2016, 19:34

kb pisze:a jak moglo zerowe skoro w ogole takiego kogos tam nie ma, nawet z zerem :D to ludzie co pracuje od wielu wielu lat i przykladnie rozliczaja sie z fiskusem i nawet ulge na dzieci dostali:D w rejestrze nie wystepuja :D:D:D
Powinno, przynajmniej mi się tak wydaje ponieważ u mnie była tak osoba mam nawet wydruk (Amazis).
Choć miałem taki jeden przypadek i to dziś. Już sam nie wiem jak to jest i jak ma być.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 19 lut 2016, 13:47

Elmer pisze:wezwanie klienta do dostarczenia zaśw. - to jest ten przypadek, gdy ty nie możesz go uzyskać
Czyli rozumiem iż w wezwaniu mam wskazać o dostarczenie US za 2014 r ?
Violla11

Napisano: 19 lut 2016, 15:09

up up
Violla11

Napisano: 19 lut 2016, 15:12

Ja tak miałam w przypadku gdy w swoim systemie do ŚR miałam wpisane dwa imiona w rubryce "pierwsze imię". Jak wpisałam każde imię w innej rubryce wtedy znalazło tę osobę w emaptii.
Aga~~

Napisano: 19 lut 2016, 15:45

Violla11 pisze:
Elmer pisze:wezwanie klienta do dostarczenia zaśw. - to jest ten przypadek, gdy ty nie możesz go uzyskać
Czyli rozumiem iż w wezwaniu mam wskazać o dostarczenie US za 2014 r ?
jersli facet ma dzialalnosc na ryczal to o swoim dochodzie z tej dzialalnosci sklada oswiadczenie, urzad skarbowy na pewno nie poda ci ile ma dochodu z takiej dzialalnosci...natomiast jesli nie mial innych dochodow oprocz tej dzialalnosci opodatkowanych na takich zasadach z jakich mamy sciagac informacje z empatii:) to informacja ze brak deklaracji za wskazany okres oznacza,ze nie mial z czego tych deklaracji skladac, bo nie osioagal takich dochodow :) czyli jest ok;-) no chyba ze osiagal jakies dochody (poza tymi z ryczaltu) wtedy rejestr MF powinien wypluc te dochody;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x