może napisz pismo do wspólnoty z zapytaniem o tytuł prawny do lokalu...powinni byli potwierdzić na wniosku, jeżeli wniosek jest złożony ja dla pewności napisałabym pismo do wspólnoty z zapytaniem o tytuł prawny tego pana do lokalu i wtedy bedzie wiadomo...ogólnie to chyba powinno byc przeprowadzone postępowanie spadkowe i wtedy bedzie wiadomo...a moze jeszcze inni do spadku sa uprawnieni...nie wiesz tegoslapi pisze: ↑27 wrz 2021, 10:58Pan bardzo roszczeniowy, dlatego wolę się upewnić, że dobrze interpretuję przepisy. Matka, która posiadała tytuł prawny własność mieszkania we wspólnocie mieszkaniowej, zmarła. Został syn, który przyszedł z wnioskiem o przyznanie dodatku mieszkaniowego, wypisanym na niego, ale zarządca nie potwierdził jego tytułu prawnego do lokalu. Pan nie ma poza zameldowaniem żadnych dokumentów potwierdzających jego tytuł prawny do lokalu ani wypisu z ksiąg wieczystych ani wyroku o nabyciu spadku. Według mnie Pan nie jest osobą uprawnioną do przyznania mu dodatku mieszkaniowego z powodu braku tytułu prawnego do zajmowanego lokalu. Czy dobrze myślę?
ja rozumiem o co Ci chodzi...wiem,ze zarzadca nie potwierdził tytułu bo go nie ma...i dlatego ja bym pismo do zarzadcy napisała z zapytaniem o to by mieć to od zarządcy potwierdzone! to zarządca potwierdza tytuł prawny a nie wnioskodawca ma Ci udowadniac...zwlaszcza jesli jest roszczeniowy...wnioskodawcy bym nie zaczepiała...zas zarzadca jako osoba potwierdzajacy tytuł prawny do lokalu ma Ci to ...potwierdzić...choćby oddzielnym pismem...inaczej dasz odmowną...koles sie odwoła...sko zobaczy ze nie jest wniosek potwierdzony i co? do ponownego rozpatrzenia bo organ nie uczynił wszystkiego by to wyjasnic:)slapi pisze: ↑27 wrz 2021, 11:57Zarządca nie potwierdził tytułu prawnego bo go Pan nie ma , a że jest osobą roszczeniową to mu wypełnili wniosek i już idź dalej, niech się inni martwią. Ja do zarządcy bym nie pisała jeżeli już to wezwałabym jego do dostarczenia dokumentów ale on już mi je pokazał, wiem że nic nie ma. Chodzi mi o to czy mogę dać mu odmowę z powodu braku tytułu prawnego?