Wykup mieszkania - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 24 wrz 2021, 11:02

Witajcie. Problem mam wypłatą DM. W skrócie opiszę sytuację i proszę o pomoc jak rozwiązać ten problem. Mieszkanie zasobu własności gminy (blok wielorodzinny) Osoba miała przyznany DM do 30.09. pod koniec sierpnia mieszkania gminne zostały sprzedane i przeszły na własność lokatorów. Przed 10.09 otrzymałam informację z U Gm żeby nie przekazywać DM od Pana X bo nie jest już ich lokatorem. 15.09 przyszedł Pan X z prośbą o wypłatę DM na jego konto prywatne bo ma się zawiązać wspólnota ale jeszcze nie dopełnili formalności. - DM nie wypłaciłam na konto prywatne bo z informacji od Pana X wynikało, że jest nowy zarządca ale nie ma jeszcze regonu i numeru konta. 2.09 otrzymałam oficjalne pismo od reprezentanta wspólnoty że jak dopełnią formalności to niezwłocznie podają numer konta aby przekazać DM od Pana X. Wypłatę DM wstrzymałam w programie, ale nie wiem jak to zrobić technicznie, czy wydać decyzję wstrzymującą? czy może wystosować pismo do Pana X, że DM zostanie wypłacony po podaniu numeru konta przez Wspólnotę. Kompletnie nie mam pomysłu jak to rozwiązać. :(
asiaka1
Praktykant
Od: 30 sie 2018, 11:53
Zajmuję się: DM

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x