Brak wody w wydatkach
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA,ŚW,ZR,DM,DE
- Kontakt:
Brak wody w wydatkach
Mam wielki problem, ponieważ w wydatkach gospodarstwa domowego Gmina nie wpisuje opłat za wodę, ponieważ wynajmujący ma indywidualną umowę i nie będą tego potwierdzać. Co zrobić w takiej sytuacji ? Olać sprawę ? Tylko że jest to na niekorzyść wnioskodawcy..
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
Re: Brak wody w wydatkach
Skontaktować się z wnioskodawcą i ustalić jak rozlicza się za wodę z tą firmą.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Z tego co mi wiadomo, to płacą w okienku albo przelewem (jest to spółka z udziałem Gminy). Tylko nawet jakby Pan mi przyniósł fakturę, to przecież nie jest to ujęte w wydatkach potwierdzonych przez zarządcę we wniosku o dodatek.
-
- Referent
- Zajmuję się: DM i DE
- Kontakt:
Wzywasz gościa żeby ci doniósł ostatni rachunek za wodę i ścieki oraz potwierdzenie opłaty. Dzielisz kwotę z faktury na dni i mnożysz przez 30. Dodajesz tą kwotę do opłat potwierdzonych przez zarządcę.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Ale sama nie mogę sobie doliczyć wydatków za wodę, ponieważ całość wydatków potwierdza przecież zarządca. Nie mam pojęcia co z tym zrobić. A czas ucieka.
-
- Referent
- Kontakt:
Napisałem Ci co powinnaś zrobić. Musisz doliczyć koszt wody ponieważ zgodnie z art. 6 wodę i ścieki wliczamy do wydatków przy wyliczaniu dodatków mieszkaniowych. Fakturę/rachunek podłączasz jako potwierdzenie. Kilkanaście bloków mam u siebie z taką sytuacją.N@taszka pisze: 25 lip 2022, 14:06 Ale sama nie mogę sobie doliczyć wydatków za wodę, ponieważ całość wydatków potwierdza przecież zarządca. Nie mam pojęcia co z tym zrobić. A czas ucieka.
-
- Praktykant
- Kontakt:
I cały dodatek wypłacasz zarządcy ?
-
- Referent
- Kontakt:
Kiedyś takie dodatki dzieliłem proporcjonalnie i część szło na "zakład wodociągowy". Ale było to dosyć skomplikowane i czasochłonne (rozbudowana decyzja, dodatkowa lista dla wodociągów itp.). Teraz wszystko daję zarządcy i wszyscy zadowoleni

-
- Praktykant
- Kontakt:
Dziękuje 

Oprócz Brak wody w wydatkach - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Wydatki - zapytanie
decyzja odmowna
decyzja
powierzchnia pokoi i kuchni - Dodatki mieszkaniowe
uposażenie za udział w projekcie - wliczamy?
Bardzo proszę o sprawdzenie dm
dochody 3 miesiące
składniki czynszu
Wzór decyzji odmownej
Projekt ustawy o zmianie niektórych ustaw wspierających poprawę warunków mieszkaniowych
Pouczenie w decyzji
Ukraincy
Czy mam wydać decyzję odmowną?
zmiany
Wznowienie decyzji po uregulowaniu zaległości
młodziezowy ośrodek wychowawczy?