BRAK WSPÓLNOTY- ODMOWA DODATKU?? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 26 mar 2014, 15:07

W BUDYNKU GDZIE MIESZKA WIĘCEJ NIŻ 7 RODZIN NIE MA WSPÓLNOTY, ZARZĄDCY DOMU. MOŻNA ODMÓWIĆ DODATKU MIESZKANIOWEGO??
~ANNA

Napisano: 27 mar 2014, 9:39

A jak się to ma do czterech mieszkań w bloku gdzie nie ma wspólnoty. Dać czy nie dać?
~nowy

Napisano: 27 mar 2014, 9:52

A na jakiej podstawie jeśli spełniają kryteria? Chyba, że nie mają tytułu prawnego do lokalu.

~MZ

Napisano: 27 mar 2014, 10:03

Mam opinie z Ministerswa , że jeśli nie jest podbity wniosek przez zarządce pozostawiamy bez rozpatrzenia
~Agata

Napisano: 27 mar 2014, 10:07

Agata mogłabyś wrzucić te opinię na forum, będę wdzięczna
~dd

Napisano: 27 mar 2014, 10:16

NA szkoleniu usłyszałam, że w budynku gdzie jest więcej niż 7 mieszkań powinna być założona wspólnota mieszkaniowa. Jeśli się uchylają od jej założenia i wniosek nie jest podbity przez zarządcę powinna być odmowa. i co Wy na to???
~ANNA

Napisano: 27 mar 2014, 13:52

do 7 -mieszkań - to tzw. małe wspólnoty i nie mają wymogu ustawowego rejestrować się jako osobowość prawna -więc przyznaję dodatki jak dla domków, natomiast powyżej 7 lokali - wspólnota tzw. duża i w przypadku jej braku - odmawiam przyznania dodatku...
powołuję się wtedy na ustawę o własności lokali
~ladybird

Napisano: 27 mar 2014, 16:47

a ja przyznaję, ma rodzina akt notarialny o kupnie mieszkania, oddzielnie rozliczają się z zakładem komunalnym za wodę i ścieki oraz osobno, każda rodzina płaci do Urzędu za śmieci, mają tylko wspólne C.O - na opał się zrzucają i palą sobie sami, więc liczę tak jak domki jednorodzinne. Nie ponoszą opłat z tytułu funduszu remontowego i innych kosztów jakie są we wspólnocie mieszkaniowej, podatki za grunty tez płacą osobno.
~~~gosiab

Napisano: 28 mar 2014, 13:59

Nie można karać biednego mieszkańca za opieszałość sąsiadów i brak struktury wspólnotowej. W takich przypadkach jestem zdecydowanie za dodatkiem (co innego gdy wnioskodawcy nie chce się uregulować z administracją).
~jh

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x