Brak wywiadu - przyśpieszenie przyjęcia do DPS? - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 07 kwie 2010, 14:40

Witam i bardzo proszę o poradę.
Już od prawie półtora roku mieszka z nami babcia mojego męża. Ze względu na bardzo posunięty wiek opieka nie jest łatwa ale do niedawna dawałam sobie radę. Niestety u mojego męża stwierdzono ciężką, nieuleczalną chorobę. Walczymy już rok jednak wyniki są coraz gorsze. Ze względu na nasze warunki mieszkaniowe, stan męża i to jak cała sytuacja odbija się na dzieciach - podjęliśmy decyzję o umieszczeniu babci w DPS (ona się zgadza). Niestety, rodzeństwo męża (mieszkają w innym mieście) nie zgadza się na przeprowadzenie wywiadu alimentacyjnego, a ja co miesiąc dostaję pismo o przedłużeniu postępowania... Z jednej strony rozumiem ich argumenty -z drugiej nie mam innego wyjścia. Czy istnieje możliwość umieszczenia babci w DPS przed zakończeniem wywiadów i późniejszego ściągnięcia ewentualnych opłat z wnuków? Mam coraz mniej czasu...
Pozdrawiam
Zuza
~Zuzanna

Napisano: 08 kwie 2010, 14:04

Nie ,muszą być wszystkie dokumenty.
~Iza

Napisano: 08 kwie 2010, 14:20

Ale muszą też być zachowane rozsądne terminy skompletowania dokumentacji.
W tej sprawie można (i trzeba) zwrócić się do Kolegium Odwoławczego przy wojewodzie.
~jan

Napisano: 18 kwie 2010, 12:28

NIE MA TAKIEJ MOZLIWOSCI
~RYSIA

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x