brak zaświadczenia od komornika - lekceważenie przez komorni - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 28 paź 2014, 20:11

witam serdecznie,to mój "pierwszy występ"proszę o pomoc co mogę zrobić w sytuacji zaistniałej: prośba pisemna wysłana do komornika o wystawienie zaświadczeń o egzekukcji za dwa ostatnie miesiące oraz o wystawienie zaświadczenia o egzekucji alimentów za rok 2013r. została wysłana 28.08.2014r. komornik wystawił tylko za dwa ostatnie miesiące a że cały rok 2013 nie wystawi bo to jakiś wymysł opieki z mojej miejscowości.Dzwoniłam do kancelarii już 3 razy i potwierdzano iż jest w trakcie wypisywania, albo wyśle na dniach zaświadczenie.Byłam osobiście w kancelarii powiedziano iż jest w trakcie załatwień komornik i mnie nie przyjmie.Niestety nie otrzymałam funduszu alimentacyjnego z braku owego zaświadczenia ...jestem bez pracy i bez środków do życia z 2-ką dzieci.Opieka nie może mi pomóc gdyż tłumaczą się że muszą brać poprzedni miesiąc jako "dochód" a wtedy miałam fundusz...za miesiąc rzekomo wyrównają jak oczywiście wyszarpie ktokolwiek owe zaświadczenie..nasuwa się pytanie:co chora matka bez pracy bez środkow do życia ma mocząć -jak żywić niewinne dzieci a i barak winy matki nie ma-jak żyć i przeżyć.Czy tylko Pomoc Społeczna się trzyma paragrafów czy mi pomoże rozwikłać i dać przeżyć dzieciom..proszę o pomoc prawną,dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź
brenda710
Praktykant
Od: 28 paź 2014, 19:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x