brak zawiadomienia o wszczęciu postepowania

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
kp123

brak zawiadomienia o wszczęciu postepowania

Post autor: kp123 »

Mam problem. Klientka w maju nabyła prawo do zasiłku dla bezrobotnych i od 01 lipca dochód jej przekracza. W programie wczesniej już wpisałam dochód uzyskany, żeby od lipca nie szły pieniążki na pierwsze dziecko ale zapomnialam w lipcu napisać wezwanie o wszczeciu postepowania i uchylenie w czesci decyzji. co moge zrobic w tej sytuacji? Pomóżcie
zuzai12345

Re: brak zawiadomienia o wszczęciu postepowania

Post autor: zuzai12345 »

moim zdaniem powinnaś jak najszybciej wysłać wezwanie o wszczęciu postepowania i uchylić w cześci decyzję- lub poprosić klienta o wyrażenie zgody na zmianę decyzji i uchylić na podst. art.155kpa
ko123

Post autor: ko123 »

Jeszcze dzisiaj wyśle zawiadomienie. Boję się trochę, żeby się za bardzo nie czepiali w pracy i w razie kontroli :?
zuzia2345

Post autor: zuzia2345 »

nie ,masz innego wyjscia-odwlekanie nie załatwi sprawy
kp123

Już zawiadomienie podpisane, dzisiaj zostanie wysłane. Przy kontroli mocno moga się tego czepiac?
zuzia12345

Post autor: zuzia12345 »

nie, spokojnie to nie jest żadne przestępstwo, spokojnie , gorsze rzeczy wychodzą podczas kontroli jak np. brak dokumentacji, źel przyznane a następnie wypłacone, źle wydana decyzja itp.
kp123

Dziękuję Ci zuzia12345 bardzo za pomoc. Bardzo ale to bardzo mi pomogłaś. Dzięki Tobie jestem spokojniejsza
zuzia12345

Post autor: zuzia12345 »

miłego weekendu :)
ODPOWIEDZ