brakuje 3% - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 28 paź 2015, 11:57

mamy problem-3% brakuje nam na wynagrodzenia. Czy Wam też? Czy występujecie do wójta lub prezydenta o dodatkowe pieniądze?
**JAGA

Napisano: 28 paź 2015, 13:06

Przecież to problem Kierownika i księgowej, dlaczego pracownik referatu Fa ma występować do Wójta/Prezydenta/Burmistrza?
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 28 paź 2015, 13:33

brakuje ale to zawsze załatwiała księgowa. ale po kontroli podobno utną etat z FA tak jak robią podobno w innych gminach (np. 1/2 etatu z FA 1/2 etatu ze ŚR)
kamka

Napisano: 28 paź 2015, 13:45

TAK TO PROBLEM KSIĘGOWEJ ALE TO NAM CHCĄ OBCIĄĆ PENSJE.W RODZINNYM JEST TO SAMO!!! SPADAJĄ ŚWIADCZENIA, A Z WPŁAT DŁUŻNIKÓW DO MIASTA TRAFIAJĄ GROSZE BO PRAWIE WSZYSTKO IDZIE NA ODSETKI.
PYTAM ABY ZNALEŹĆ JAKIEŚ WYJŚCIE Z TEJ SYTUACJI. KSIĘGOWOŚĆ TWIERDZI ŻE MIASTO NIE MOŻE NAM DAĆ PIENIĘDZY BO TO NIE ICH DZIAŁKA(ZADANIE ZLECONE A NIE WŁASNE). CZY TO PRAWDA??? CZY KTOŚ WYSTĘPOWAŁ O DODATKOWE PIENIĄDZE NA ŚWIADCZENIA BO 3% TO ZA MAŁO????
**JAGA

Napisano: 28 paź 2015, 17:42

Brakująca kwotę wypłacam z własnych 85219, zawsze mam na to rezerwę
malgos9527

Napisano: 29 paź 2015, 8:27

To piszmy wszyscy petycję do ministerstwa o zwiększenie do 5 % :!:
Monikag

Napisano: 29 paź 2015, 10:48

A może lepiej by było żeby napisać jedną petycję np: na województwo bądź powiat i wszyscy się pod nią podpisali, bo jak każdy sam będzie pisał to jeden napisze a drugi nie i mogą nas olać !!!
ada!!

Napisano: 29 paź 2015, 13:51

Wszystkie ośrodki powinny pisać pisma do wojewody lub ministerstwa o zmianę 3 % na 5% . W pojedynkę nic nie zwojujemy dlatego apel do wszystkich ośrodków - piszcie pisma!!!
Nawiązując do wcześniejszej wypowiedzi -czy na pewno można finansować Śr i Fa z dochodów własnych. Czy nie jest to łamaniem dyscypliny budżetowej?
**JAGA

Napisano: 29 paź 2015, 15:20

Ja jestem pracownikiem urzedu i my mamy pieniądze wojewody rozpisane tylko na wynagrodzenie wiec urząd dopłaca nam na nasze utrzymanie i w sprawozdaniu wykazuje wydatki większe niż tylko 3% dotacji
Megan 28

Napisano: 29 paź 2015, 15:54

ale czy wykazanie wydatków na Śr i Fa w kwocie wyższej niż 3 % to nie jest naruszenie dyscypliny budżetowej????
Olida

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x